Virgonc majomcsalád érkezett a pécsi állatkertbe!

Ismét új lakók jöttek a pécsi állatkertbe! Ezúttal a nyíregyházi zoo-ból érkezett öt szőrös kis majom, pontosabban zászlósfarkú kolobusz – egyszerűbben gereza. Négy hím és egy nőstény látható már Pécsett, hamar birtokba is vették új otthonukat.

hirdetés

Siptár Dávid, az állatkert igazgatója elmondta, azzal, hogy ellátogatunk az intézménybe, egy fontos küldetésben is részt veszünk, ugyanis hozzájárulunk a fajok fennmaradásához, a fajmegőrzéshez. Ez egy lényeges üzenet. A cél az, hogy egy ebben a szellemben működő látogatói kultúra jöjjön létre Pécsett.

Mindezt segíti az is, hogy a pécsi állatkert ideiglenes tagságot kapott az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségétől. Többek között ez is közrejátszik abban, hogy újabb, Pécsen eddig sosem látott fajjal gyarapodhatott az intézmény.

Siptár Dávid szerint az állatkert küldetése a fajmegőrzés is

Siptár Dávid elmondta, öt gereza érkezett most Pécsre Nyíregyházáról, négy kifejlett példány és egy kölyök. Ez egy négytagú családot és egy önálló nagy hímet jelent. Egyébként csupán egy nőstény van az öt között.

A zászlósfarkú kolobusz természetes élőhelyei a közép-afrikai dzsungelek, esőerdők. Kizárólag növényeket fogyaszt: imádja a gyümölcsöket, leveleket, de a fák kérgét is előszeretettel habzsolja.

Szerencsére nem veszélyeztetett.