Szemán István lemond és fenyegetőzik

Amint arról elsőként beszámoltunk, egy 20 ezres büntetést próbált fű alatt elintézni a Tüke Busz felügyelőbizottsági tagja. Szemán István, akit az MSZP delegált a pozícióba, egyben pedig Tóth Bertalan szocialista képviselőjelölt egyik legagilisebb aktivistája, tagadta az ügyet. Hiába. A Fidesz most azt akarja, hogy a szocialisták hívják vissza a korrupciós ügybe keveredett “emberüket”.

hirdetés
szeman_toth02
Szemán és Tóth együtt kampányolnak.

A Fidesz sajtótájékoztatón szólította fel a pécsi MSZP-t, hogy azonnali hatállyal hívják vissza az általuk delegált FEB-tagot a Tüke Busz felügyelőbizottságából, miután egyértelműen kiderült, hogy a férfi megpróbált elcsalni egy 20 ezer forintos büntetést. Ha ezt nem teszi meg a szocialista frakció csütörtökig, akkor a közgyűlésen kezdeményezik Szemán István visszahívását – adott ultimátumot Őri László a szocialistáknak.

– A szocialista mutyi-múlt megpróbál visszaszivárogni Pécsre, a milliárdos jutalmakon túl most már 20 ezer forintos bírságokat próbálnak elcsalni a szocialisták – tette hozzá a fideszes képviselő.

Őri azt mondta, az MSZP átlal delegált felügyelőbizottság tagja visszaélt a Tüke Busz Zrt.-nél lévő pozíciójával, miután megpróbált eltüntetni egy 20 ezer forintos bírságot. Szemán István barátnője bukott le a buszon, miközben bliccelt és nem érvényesítette a menetjegyét. Az ellenőr megbüntette az asszonyt, amiről feljegyzés is készült. A FEB-tag ezzel kereste meg a Tüke Busz cégvezetését és próbálta elintézni, hogy ne kelljen befizetni a 20 ezer forintot.

Eligazításon! Ezért a szórólapért ítélták el Nyőgéri Lajost.
Eligazításon! Ezért a szórólapért ítélték el az MSZP pécsi elnökét.

Őri László, fideszes képviselő szerint megengedhetetlen, hogy olyan MSZP delegáltak, pártemberek üljenek egy-egy városi cég felügyelőbizottságában, akik a törvényes működés ellenőrzése helyett törvénytelenségeket követnek el és mutyi-politikát folytatnak. Úgy fogalmazott, “a Fidesz végleg lezárta a múltat, és bár hosszú évekig sorban zuhantak ki a szocialista csontvázak a szekrényből, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a szocialista mutyi-politika ne térhessen vissza Pécsre”.

Szemán büszke aktivista és pártmunkás.
Berci barátunk nem unatkozott egy percig sem  – írta büszkén Szemán.

Az ügyben kerestük Tóth Bertalant is, amint a MSZP részéről nyilatkoznak, frissítjük a cikket.

Tóth Bertalan nem reagált, Szemán István azonban igen. Gyakorlatilag megerősítette, hogy ő járt bent Árki Sándor vezérigazgatónál a barátnője büntetésének ügyében. Szemán ugyanakkor feljelentéssel is fenyegetőzik.

“Tisztelt Szerkesztőség!

Kérem az alábbi sajtóközleményemet közreadni:

Visszautasítom az önkormányzat és az adófizetők pénzéből működő Pécsi Hírek online kiadásában megjelent és Őri László fideszes önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón elhangzott velem kapcsolatos rágalmakat és valótlan állításokat.

2014. január 29. napján élettársamat megbüntette egy ellenőr, mert nem volt ideje jegyet lyukasztani. Arrogáns és durva volt vele. Emiatt kerestem meg és kereste meg élettársam Árki Sándor vezérigazgatót hivatalos panasszal 2014. január 31-én. Ebben leírta élettársam, hogy mi történt, és kérte panaszának elbírálását. Erre 2014. február 6-án hivatalos válasz érkezett, mely szerint a Tüke Busz Zrt. lefolytatta a vizsgálatot, az ellenőr cáfolta élettársam állításait, ezért a társaság fenntartotta a kirótt 20.000.- Ft-os bírságot (ez a levelezés nálunk is és a Tüke Busz Zrt-nél is fellelhető). Ekkor kerestem meg Árki Sándort, akinél ismét kifogásoltam az ellenőr eljárását és tanúk előtt arra kértem, hogy legalább részletekben fizethessük ki a büntetést, mert egy összegben nehéz lett volna kifizetnünk. Erre a kérésemre nem érkezett válasz, azonban azóta tudomásomra jutott, hogy Árki Sándor 2014. február 25-én élettársam helyett kifizette a büntetést. Én erre nem kértem meg és nagyon meglepődtem rajta. Éppen ezért, bármennyire is megterhelő számunkra, a mai napon elküldtem Árki Sándor részére a 20.000.- Ft-ot.

Semmilyen jogsértést nem követtem el, azonban azzal, hogy ilyen mocskolódó hírek jelentek meg velem és élettársammal kapcsolatban, és ismerem a jobboldali média aljas módszereit a mai nappal lemondok a Tüke Busz Zrt-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságomról. Miután ez az ügy teljes mértékben a magánügyem, ezért magánszemélyként kívánok az igazamért megküzdeni. Ez az aljas rágalomhadjárat is rávilágított arra, hogy kormányváltásra van szükség, amelynek én akadálya nem kívánok lenni, így a mai nappal kilépek abból a kampánycsapatból, amelynek eddig tagja voltam.

Amikor a Pécsi Hírek újságírója felhívott és azt kérdezte, tényleg „mutyizni” akartam-e élettársam büntetése kapcsán, azt mondtam ilyenről nem tudok. Visszautasítom ezeket a rágalmakat. A megjelent újságcikk kapcsán a Fidesz képviselője, Őri László által tett kijelentések pedig megerősítettek abban az elhatározásomban, hogy a Pécsi Hírek ellen sajtóhelyre-igazítási és jó hírnév megsértése miatti eljárást kezdeményezek, Bóka Máté szerkesztő és Őri László képviselő ellen pedig rágalmazás miatt büntető feljelentést teszek”.

Szemán István

 • papa

  “mert egy összegben nehéz lett volna kifizetnünk” – na ezért tényleg érdemes mszp-s képviselőnek lenni!

 • Balogh Zoltán

  1. Kertvárosi: Szemán néha nem eszik, hogy az egyetemista lányának jusson. Mert nincs nyugdíja – kérdezd meg a narancsliget ápolóját, hogyan lehet a leszázalékoltakat megsemmisíteni!
  2. Szocialista pofátlanság: aki MSZP-s, az rendes ember nem lehet… Még ekkora marhaságot nem hallottam, hiszen ebből logikusan következik, hogy egyetlen párt tagja sem lehet rendes ember…
  3. Őri képviselő úrról megvan a magánvéleményem.
  4. Bóka Máténak: szégyellem, hogy Te is újságírónak tartod magad. Klasszikus újságírói körökben ezt a magatartást hívják “mikrofonállványnak” vagy bértollnoknak.

 • Lacci

  Tisztelt Őri László Úr.
  Jelenleg képtelen vagyok azonosulni bármely párttal is, az olyan jellemtelen senkiházi közszereplők miatt mint lacika.
  Ezért tisztelettel kèrem ,hogy gondolkodj te gyökér mielőtt bármit is fröcsögnél.

 • Szekeres András

  A FEB tagság 60000 rel jár havonta.Viszont továbbra is azt kérdezem egy robbantómester mit keres a buszosoknál?Illetve keresett.A másik ha valaki nem sáros akkor nem mond le hacsak a párt nem kéri,hogy ne terhelje.Én biztos kifizettem volna a büntit a barátnőm helyett!

 • Polgár

  Na ez a Tóth féle banda…

 • Kovács Attila

  Szocialista pofátlanság, ha ennyire képben vagy az Istvánt illetően, akkor ne bújj a nick mögé, vállald fel magadat, te biztos egy keményfaszú fideszes vagy, és állj elé, mond a szemébe,(szemükbe)..szarfaszú!

 • Kertvarosi

  Aztaaaaaaa Szemán többszázezres bányás nyugdíjából nem futotta 20 ezret kifizetni?

 • Szocialista pofátlanság

  Ugyanolyan tolvaj pofátlan sumáker ez a Szemán, mint a nagyfőnöke volt, amíg le nem kapcsolták. Aki MSZP-s, az rendes ember nem lehet.

 • almuska

  Nincs itt semmi különös.Egy tehetségtelen újságíró megdolgozik a megbízói pénzéért.Ennyi.

 • rosszkedv

  Az MSZP-nek vége. Nincs kire szavazni. Be se kapcsolom a tévét a szavazás napján.

 • Pipa

  •••• a Pécsma főnökének 800 ezres fizetése is megér egy misét. De lehetne írni a Fideszes rokonokról is, ahogy Nagy Csaba alpolgármester haveri alapon szerez állást a feleségének a Munkaügyi Hivatalban. De Páva Péter a polgármester öccse is több százezret keres havonta. A cikk címe legyen, Fideszes rokonok az állami szektorban.

 • Hoppali

  ••• úr 800.000-és fizetése nagyobb mutyi, dw már csak rövid ideig, utána minden át lesz világítva.

 • Kovács Attila

  Kertvárosi, az én nevem Kovács Attila, ami nem Szemánnal kezdődik, egyébként , ha szoktál a portálon fent lenni tudhatnád,hogy az István mindig a saját neve alatt ír,minden írásához adta és adja a nevét…bárhol is nyilatkozik meg…

 • Kertvarosi

  Kovács Attila, a rendes neved ami a személyidben szerepel ugye Szemánnal kezdődik? 🙂

 • aperten

  (folytatás)

  Ráadásul úgy látom itt is a 27.sz. ellenőr alakított. A trükkje az, hogy az utas felszállása nagyon rövid időn belül azonnal elkobozza a lekezelt menetjegyet is, ha a középső ajtón száll fel valaki, és a meglepődött áldozatával megpróbálja aláíratni, hogy jegy nélkül utazott, vagy “késői jegykezelést” hajtott végre. Feleségemék a vásárcsarnoknál szálltak fel, és már a kb 50 méterre lévő kereszteződésben pótdíjazta őket, és elkobozta a lekezelt menetjegyeiket. Gyanítom a K.M.J. rövidítés itt is “Kései MenetJegy” kezelését jelenti, és a szám az elkobzott jegy száma. Mivel vissza nem adják, elég körülményes bizonyítani, hogy le volt kezelve.

 • aperten

  Tartozom egy vallomással. Az én (ex)feleségemet, és unokahúgát is “megbüntették” (pótdíjazták), és a tükebusznál én is el akartam intézni, hogy az általunk jogtalannak tartott pótdíjat visszafizessék. Nem sikerült. Javasolták, hogy emailben tegünk panaszt, amit egy hónapon belül kivizsgálnak. Megírtuk, elküldtük, és vártunk több mint egy hónapot. Amikor telefonon érdeklődtünk, azt hazudták, hogy nem kapták meg az emailt. Szerencsére megőriztük az egy hónappal korábbi olvasási visszaigazolást, és ezt és a panaszt ismét elküldtük.
  Nem sikerült a tükebusznál elintézni a pótdíj visszafizetését. Fizetési meghagyást bocsájtattunk ki közjegyzővel, de a tükebusz ellentmondott, így perré alakult a jogvita. Csak a harmadik tárgyalásra jelentek meg a tükebusztól, de igy is elvesztették a pert, és kötelezték őket a jogellenesen beszedett pótdíj visszafizetésére. Megfellebbezték az ítéletet. Másodfokon is elbukták. Most már csak a személyiségi jog megsértése miatti kártérítési per és az elkobzott érvényes menetjegyek visszaszolgáltatása van vissza.

  Szóval a fidesz jobban tenné, ha a tükebusz pótdíjazási gyakorlatát vizsgálná át. Szerintem…

 • Nejlonkoalíció

  Még véletlenül sem akad egy rendes ember Tóth Berci közelében. Ezek be vannak oltva becsület ellen. Szemán is kap a százmilliókból?

 • Kovács Attila

  Kedves Pécsma, valahol igazatok van, pusztán csak rágalmaztok, pedig akár agyon is lőhettétek volna…

 • Kovács Attila

  FELHÍVÁS!
  2012. október 12., 12:07
  FELHÍVÁS! Orbán Viktor fél.!Van is mitől. Tönkretette Magyarországot. Történelmi léptékű és méretű felhatalmazást kapott az általa megtévesztett választóktól 2010 tavaszán, de nem élt, hanem visszaélt a lehetőséggel.

  Lehet, hogy világosabb napjaiban a miniszterelnök is tudja, hogy amit tett ezzel az országgal, az történelmi bűn? Hogy milliókat nyomorított meg, tízezreket tett gazdaggá, hogy szét
  verte az ifjú magyar demokráciát, hogy bóvliba vitte az országot, hogy emberi kapcsolatok százezreinek tönkretételéért felelős! Ha valamiből egész biztosan tudni lehet, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hazudott önkényuralom recseg-ropog, az a Cinege utca lezárása, ahol az Orbán család szerény villája van. A Cinege utca leghíresebb lakója azonban fogoly. Önmaga bűneinek foglya.

  Orbán Viktor már fél!

  Pedig ha a tömeg egyszer elindul.. akár egy védett ház felé is, nemigen lehet őket megállítani. Ahhoz már túl sok az éhező, és kilátástalanságban vergődő magyar. A mostani ellenzék nem gyújtatott tévészékházat, nem verte szét a nemzeti ünnepeket, nem hazudta a csőcselék randalírozásának megfékezésére, hogy rendőrterror. Ilyet csak diktátorok csinálnak, mert van mitől félniük!

  Ahogy halad az idő, úgy fogy az emberek türelme. Nemcsak a miénk, bányászoké, hanem az ország lakosságának jelentős hányada küzd, nap mint nap a fennmaradásért.A két és fél év alatt “a nemzet kormányának” a tanuló ifjúságtól, a dolgozókon át, a kényszervállalkozóktól a nyugdíjasokat és a rokkantak tömegét, sikerült magára haragítania. Egyre több diplomásra van szükség, kántálták valamikor. Ezzel szemben, az idén drasztikusan csökkentették az államilag fenntartott felsőoktatási férőhelyek számát, és a tervek szerint egyre több pénzt vonnak ki a felsőoktatásból. Köszönjük, Viktor!Majdnem két és fél éves a most uralkodó kormány. Ezalatt a hatalom csúcsán ülőknek sikerült elérniük, hogy az emberek sokkal, de sokkal rosszabbul élnek. Mi, akik sokat láttunk azt hittük, hogy a korábbi ámokfutásoknál nincs rosszabb, de tévedtünk. Orbánék ámokfutása túltett mindenkin. A 2010-ben hangoztatott választási ígéreteket elfelejtették. Az életszínvonal rohamosan csökken, emberek százezrei jutottak nyomorba. Tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígértek. A totális állami ellenőrzés alatt álló közmédia azt harsogja, hogy pár tízezer új munkahely született a termelő ágazatban, de elfelejti megemlíteni, hogy közben nőtt a munkanélküliség. Elfelejti, hogy a statisztika kozmetikázására felduzzasztott közmunka programban, fél-munkaidőben, éhbérért dolgoznak az emberek. A bérből és fizetésből élők, az adórendszer átalakítása és az új Munka Törvénykönyve rendelkezései nyomán, nagy többségben kevesebbet visznek haza, miközben az infláció nő. Szűkítették a sztrájkjogot, szétverték a társadalmi érdekegyeztetés rendszerét. Maradt helyette a sok száz millió forintba kerülő nemzeti konzultáció, ami nem más, csak egy újfajta népszámlálás, miniszterelnöki levélnek álcázva. A két és fél év alatt idősek százezrei váltak kiszolgáltatottá. Bár a Fidesz megígérte “a nyugdíjas-társadalom szerzett jogokra épülő nyugellátásának védelmét, a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését” is, ezzel szemben a szerzett jogokat, így a korengedményes és -kedvezményes nyugdíjasok státuszát elvették. Ezzel a korábban nekik járó kedvezmények is megszűntek, így például nem jár már nekik utazási támogatás.Csalóknak és ingyenélőknek állították be a rokkant- és korkedvezményes nyugdíjasokat. Az új alaptörvényben, az özvegyi nyugdíj már mint juttatás szerepel, így az mára csak adható, illetve bármikor megvonható. Köszönjük, Viktor! Ahogy halad az idő, úgy fogy türelem. És nemcsak a miénk, bányászoké! A két és fél év alatt sikerült lebontani a demokratikus intézmények meghatározó részét, minden székbe haverok kerültek, akár alkalmasak rá, akár nem. A lényeg, hogy párthűek legyenek. A legnagyobb állami megrendeléseket az kapja, akinek APEH-elnöki regnálása idején, egy éjszaka alatt, adathegyek tűntek el Fidesz-közeli cégekről, az adóhivatal központi számítógépeiről. A mostani állami földpályázatoknál is a hatalom hűbéresei, sógorok-komák kapták meg a földek zömét.Köszönjük, Viktor az elmúlt két és fél év kiszámíthatatlanságát, a költségvetésben elsüllyesztett magánnyugdíj-pénztári befizetéseket! A 3000 milliárd forintból 1345 milliárd úgy ment el az államadósság csökkentésére, hogy az közben, mégis csak nőtt!Köszönjük az Európában egyedülálló 27 százalékos áfát, a benzinárakat, a a deviza alapú hiteltörlesztőket nyomorba taszító svájci frank vagy euró-árfolyamot! Köszönjük a családi adókedvezmények rendszerét, amiben a száz legtöbbet adózó százmillió forint visszatérítést kapott, és a rászoruló többségtől viszont 132 milliárdot vonnak el, az államkasszában. Köszönjük a nemzeti szabadságharcnak beállított népámítást, aminek a leple alatt a kormány, miközben visszamutogat, mindent megtesz, hogy elnyerje az IMF kegyeit azért, hogy elkerülje a csődöt. Köszönjük, hogy baltás gyilkosok és pedofilok szabadságáért cserében, a nemzetünk becsületének és nevének bemocskolását kaptuk jutalmul. Mindezt neked köszönjük, Viktor! Honfitársaim! Bányásztársaim! Csatlakozzatok hozzánk, csatlakozzatok azokhoz, akik október 23.-án miközben az 1956-os októberi forradalom mondanivalójára emlékeznek, felemelik hangjukat a demokráciáért, a jogbiztonságért! Ahogy fogy az idő, úgy fogy a türelem. Ezért, Kisember nyújtsd a kezed! Legyen végre nemzeti összefogás! Várnak a bányászok október 23.-án Budapesten!

  Ezt olvasva mindent értek!

 • Kovács Attila

  Azt pedig egy aljas dolognak tartom, hogy megpróbálják ezáltal lejáratni Tóth Bertalant…egyébként, mi bizonyítja, hogy bárkivel is mutyizott? Kivel? hol? mikor ?…stb. Talán a másik felet is ide kellene hozni! Egyedül nem igazán lehet mutyizni? Persze lehet, hogy a lényeg az, hogy az egyik legagilisebb aktivistáját próbálják ellehetetleníteni, mert tudják, hogy hallgatnak rá az emberek, kíváncsiak a véleményére..várom a kérdéseimre a választ! Egyébként,nem csoda, hogy mentálisan belebetegszenek ennyi hazugságba és önámításba a fideszesek…..

 • Kovács Attila

  Személyesen ismerem Szemán Istvánt, dolgoztam a keze alatt is,egyben biztos vagyok, hogy itt nem történt más, mint rágalmazás,Senkinek nem adja el magát aprópénzért, de nagy pénzért sem..sajnálom ha a naivsága által csőbe húzták, ő valóban egy agilis a képviseltek érdekeiért kiálló, nem fél megmondni a véleményét és ezt már több ízben bizonyította is! Ez tipikus fideszes módszer, várjuk meg az ő nyilatkozatát, és előre senki ne ítélkezzen!

 • Lol

  Látom elszabadult a szerkesztőségben a photoshop.:D

 • Orbánt a leggyengébb körezetkben vetik be- a jovo hét elején Pécsett

  az alább idézet fényében Pécsen nem áll jól a fidesz
  durvábban tehát Tóth vezet

  jovo het lelején jon Pécsre Viktor a pletykák szerint

  index cikk ma:
  Orbán Viktort a legkevésbé biztos választókerületekben veti be a Fidesz. A legrosszabb helyekre koncentráló lokalizált kampány programjait a miniszterelnök stábja néha egyáltalán nem, néha csak az utolsó pillanatban jelenti be az országos sajtónak. A bújtatással elérhető, hogy az országos lapok, tévék riporterei csak ritkán zavarják meg az eseményeket, a helyi média és a meghívott újságírók viszont nyugodt légkörben tevékenykedhetnek a miniszterelnök körül.

 • Bányász

  Ezek szégyent hoznak Toller Lacira. Én már el sem megyek szavazni, nincs igazi baloldal.