„Úgy gondolom, hogy a Baranya 2-es választókerületnek 2022-ben egy erős, hiteles és közismert ellenzéki jelöltre van szüksége ahhoz, hogy legyőzzük a Fidesz jelöltjét. Szakács László egy ilyen jelölt” – mondja közös videójukban Péderi. 

hirdetés
Uránia Mozi

Péderi Tamás, a Momentum megyei elnöke és megyei önkormányzati képviselője csütörtökön kora délután jelentette be, hogy visszalép az előválasztási jelöltségtől a Baranya megye 2-es választókerületben Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője javára.

A hírt az alábbi, Mecsek Áruháznál rögzített közös Facebook-videóban jelentették be:

 

– Úgy gondolom, hogy a választókerületnek 2022-ben egy erős, hiteles és közismert ellenzéki jelöltre van szüksége ahhoz, hogy legyőzzük a Fidesz jelöltjét. Szakács László egy ilyen jelölt. Az elmúlt 20 év során a térségért végzett munkája ennek bizonyítéka és biztosítéka. Az elmúlt években mi is együtt dolgoztunk Baranya megye több településén az ellenzéki szövetség felépítésén, és úgy döntöttünk, hogy a 2021-es előválasztásokon sem egymás ellen, hanem együtt dolgozunk tovább. A mai napon visszalépek Szakács László javára – mondja Péderi Tamás a videóban, hozzátéve, hogy döntésének nem csak szakmai, hanem személyes oka is van.

Kifejtette, hogy mindez nem jelenti azt, hogy a térség képviseletét feladja, de ennek eszköze nem az egyéni jelöltség lesz.

– Az egyéni jelöltség ugyanis egy eszköz, nem pedig cél. Csapatommal tovább dolgozunk ennek megvalósításáért, immár más minőségben – zárja bejelentését.

Szakács László a videóban kiemeli, hogy véleménye szerint a 2-es körzetben tartandó előválasztásnak csak nyertesei lesznek.

– Van esély arra, hogy legyőzzük a Fideszt, hogy legyőzzük Hoppál Pétert, a Fidesz jelöltjét. Bízom benne, hogy meg tudom teremteni magam körül azt a légkört, amiben minden ellenzéki párt tud engem támogatni. Ennek jó alapja a 2019-es önkormányzati választás, amikor megtanultuk, hogy az összefogásnak hatalmas ereje van. Örülök annak, hogy ennek az összefogásnak az egyik résztvevője és motorja lehettem, és hogy ki tudtunk alakítani egymás között egy olyan politikai és szakmai kapcsolatot, amivel ezt a támogatást kiérdemeltem. Mindent meg fogok tenni azért, hogy győzelemre vigyem az Orbán Viktor kormányának leváltását célzó közös ügyet – mondja a videóban Szakács László.

Az ellenzéki előválasztások kapcsán korábban Péderi Tamással és Szakács Lászlóval is beszélgettünk, interjúink az alábbi linkeken érhetők el:

Péderi Tamás: Helyi szinten is végig kell csinálni az elszámoltatást

Szakács László: Lehetetlen, hogy Mészáros Lőrinc legyen a mi hősünk