Ünnep a Balokányban

A víz világnapja alkalmából tóparti családi programokkal várták az érdeklődőket a Balokányligetben szombat délelőtt. Aki lemaradt volna, csónakázni délután 4-ig még tud a tavon.

hirdetés

Március 22-én tíz órától családi programsorozat kezdődött a Balokányligetben tóöleléssel, haltelepítéssel, vízi vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal. A Tettye Forrásház jóvoltából egy vadonatúj és ivókutat is átadtak a pécsieknek. Délutánig még várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, ugyanis csónakázási lehetőség nyílik mindenki számára.

balokány
Tóölelés és csónakázás a Balokánynál

Magyarországon szerencsére minden háztartásban jó minőségű ivóvíz folyik csapokból. Ennek ellenére hangsúlyozni kell, legalább évente egyszer, a világnap révén a felszín alatti, a felszín feletti, valamint az ivóvíz fontosságát és annak védelmét.

balokány5

Hoppál Péter, fideszes országgyűlési képviselő és Pécs Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke korábbi sajtótájékoztatóján többek közt beszámolt arról, hogy az elmúlt négy év során sikerült eltüntetni a korábban gondot okozó gócokat a pécsi vízgyűjtő területről, emellett az árkok kotrása is megtörtént. Emlékeztetett, hogy a város ivóvíz-szolgáltatási helyzetében is változás történt, valamint végre a Balokányliget is megújult a civilek összefogása révén.

balokány7
Bárki ihat a ma átadott kútból