Két vízisipálya is lesz Pécsen, az egyik Vasason

Június végén nyílik meg Baranya megye első vízisípályája, a BEREK. A Pécs külterületén, Vasason lévő helyszínen nemcsak a víz-, hanem a lovak szerelmesei is kikapcsolódhatnak, ugyanis lovarda is várja az aktív kikapcsolódásra várókat. Nemsokára pedig Tüskésréten lesz lehetőségünk a hullámokon száguldani.

hirdetés

A BEREK vízisípálya fél kilométer hosszú, ötoszlopos, egyszerre hat vízisíző vontatására lehetőséget adó pálya. A kábelek sebessége tetszőlegesen változtatható, de átlagosan 30 km/h-val haladhatnak a vízen síelők. A kötélpálya jóval a vízszint felett található, a halastó közepén található kis sziget megtöri a sportolók által keltett hullámokat, ezért mind a kezdő-, mind a haladó wakeboardosok egyaránt biztonsággal használhatják a pályát.

BEREK_Wakeboard_2

A vízisíelők mellett a lovassport hódolói is megtalálhatják számításukat, mivel jelenleg is épül egy hússzor hatvan méter nagyságú lovaglócsarnok, ami nemcsak a nyári időszakban, hanem a sötét, téli, esős időben is a lovasok rendelkezésére áll.

BEREK_Wakeboard_6

Olyan fedeles lovarda még nem volt a baranyai megyeszékhelyen, amely helyi járattal is megközelíthető lett volna. A csarnokban ötvenfős lelátó épül, s lehetőség nyílik terápiás lovasfoglalkozásokon való részvételre is.

BEREK_Lovarda_1

A sportkomplexum június 27-én tárja ki kapuit, az ingyenes és számos programok felsorakoztató eseményen mindenki kipróbálhatja a legmenőbb sporteszközöket és -felszereléseket. A BEREK wakeboard pálya és lovarda 111 millió forintos európai uniós támogatásból valósul meg.

Jó idők járnak a vízsport kedvelői számára, hiszen már javában folyik Tüskésréten is egy sportkomplexum kialakítása, ahol a tervek szerint nyár végétől vehetik birtokukba a sportolók a pécsi “Margitszigetet”.