Az MSZP totálisan lesajnálta a városvezetést

A Zsolnay-gyár, a Ledina Kft., a beruházások, egy vizsgálóbizottság felállítása és még sok egyéb dolog kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt csütörtök délután. Szakács László országgyűlési és Gulyás Emil önkormányzati képviselő szerint bármit bejelenthet a városvezetés, arra úgysem lesz képes.

hirdetés

– Miért nem saját cégét, a Zsolnayt támogatja az önkormányzat? – címmel formált véleményt a két ellenzéki politikus a gyár és a Ledina körüli kérdésekről, a felelősök kereséséről.

Szakács László, a szocialista párt országgyűlési képviselője úgy vélekedett, Pécs egyik legnagyobb kincsét, a Zsolnay-gyárat sikerült rövid idő alatt olyan helyzetbe hozni, hogy jelenleg nincsenek alkalmazottai, annak a 130 embernek pedig senki nem biztosít munkát a Ledinánál.

Megjegyezendő ugyanakkor, hogy a cégnél most is megkapják a fizetésüket az emberek és hamarosan el is indul a termelés a magánkézben lévő gyárban. Erről itt lehet olvasni részletesen: KLIKK!

Szakács szerint bármit jelent be a városvezetés, arra úgysem képes.

Hozzátette: az országban saját forrásból alig készül el valami, uniós forrásra kell támaszkodni szinte teljes mértékben. A közbeszerzéseken pedig aligha lesz sikeres bármelyik cég ilyen állapotok között.

szoci sajtótájékoztató-szakács lászló1
Szakács szerint szólnak a fanfárok, de a valóság mást tükröz

Az 1,8 milliárdos forrás a gépek vásárlására és egy üzemcsarnok létrehozása is csak arra lesz elegendő, hogy a jövő év második felére induljon meg a termelés, ha egyáltalán mindez összejön – kesergett a politikus.

Gulyás Emil elmondta, folyamatosan és számtalan kérdést tett fel a polgármesternek, melyekre nem kapott választ – miért nem a saját maga által választott befektetőt támogatja? Kik és miért tették a különféle intézkedéseket a Zsolnay és a Ledina körül? Válaszok hiányában a szocialista képviselő egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a városvezetésnél, ahol kifejezetten a gyár körül történtekre keresnék a választ.

És különben is – mondta –, már folyik nyomozás, sőt, tudomása is van arról, hogy erről többen is láttak határozatokat – bármit is jelentsen ez.

Egyébként, mint lapunk többször is írta, a gyár jelenlegi (mert vannak) dolgozóinak megbecsülése jeléül – akik visszamentek a Zsolnayhoz a Ledinától – mindegyikőjüket beperelte majd maga ellen vallatta.