Volt némi torlódás reggel a Szigeti úti lezárás miatt

Az érintett útszakaszt március 1-én zárták le teljesen

Kerékpárút-építés és közműfelújítás miatt ma reggel nyolckor lezárták a Szigeti út Gyümölcs utca és Faludi Ferenc utca közötti szakaszát. Bár a sajtóban az elmúlt napokban többször is megjelent az erről szóló hír, a Szántó Kovács János utca és a Magyarürögi út felől érkezve sokan rutinszerűen próbáltak erre továbbhajtani, de fordulhattak is vissza. Jelentős kocsisor alakult ki emiatt nyolc óra után.

hirdetés

Munkatársunk készített néhány képet a helyszínen, tapasztalatait pedig a következőképpen foglalta össze:

“Nyolctól minden második autós behajtott a Szántó Kovács irányából és ott forgolódtak, Így az egész forgalom végül rázuhant a Szántó Kovács utcára, amin 8:20-kor már kígyózott a sor. Jobb lenne már az Abaligeti útnál valahogy határozottan jelezni, hogy a város felé használják a hatost.”

Lapunk megkereste a projekt illetékeseit, akik szerint egyrészt a Magyarürögi-Szigeti kereszteződés túl messze van ahhoz, hogy ott már jelezni kelljen a változást, másrészt a Szántó-Kovács utcát bátran használhatják az autósok, hiszen a 6-os-Szántó kereszteződésben lévő belső kanyarodósávban hosszabbra programozták a zöld jelzést, hogy minél több autó tudjon elkanyarodni a belváros felé. Szerintük hétfő reggel lévén sokan még rutinból közlekedtek, de a hét közepére biztosan “be fog állni” az új közlekedési rend.

Ebben a cikkünkben foglaltuk össze, mikor melyik szakasz lesz lezárva a Szigeti úton:

Emlékeztető: március elsejétől egy időre elfelejthetjük a Szigeti utat