Volvo-gate: október végén indulhat a per Kaposváron

Különösen jelentős gazdasági hátrányt okozó gazdasági csalás miatt tartanak október végén előkészítő ülést Kaposváron a pécsi Volvo-gate esetében, sőt, akár még aznap le is zárulhat az ügy – írja a SzabadPécs.

hirdetés
Uránia Mozi

Október 28-án kezdődik az első tárgyalás a pécsi Volvo-beszerzés ügyében, a pert a Kaposvári Törvényszéken folytatják, mivel a Pécsi Törvényszék elfogultságot jelentett be – olvasható a SzabadPécs cikkében.

Az előkészítő ülésen a bíróság indítványt tehet a büntetés mértékére, tartalmára. Mint írja a lap, amennyiben a megajánlott büntetési tételt a vádlottak elfogadják, és beismerik a bűncselekmény elkövetését, valamint lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, akkor a bíróság dönthet arról, hogy beismerő nyilatkozatukat elfogadják-e. Ha elfogadják, akkor a bíróság befejezheti az ügyet és ítéletet hozhat.

A per különösen jelentős gazdasági hátrányt okozó gazdasági csalás miatt folyik három vádlott esetében, a SzabadPécs szerint 600 milliós vagyoni hátrány a vád.

A teljes cikk itt olvasható.

Az esetről korábban itt írtunk. A SzabadPécs pedig többrészes cikksorozatban számolt be a Volvo-gate-ként elhíresült ügyről.