Zöldbe borul a pécsi belváros

Már nem kell sokáig várni, hamarosan visszatérnek Pécs tereire, utcáira a gyakran mediterrán hangulatot tükröző növények. Mint megtudtuk, a teleltetést jól viselték, hamarosan csaknem másfélszázan díszítik majd a pécsi belvárost.

hirdetés

Úgy tűnik, most már visszavonhatatlanul beköszöntött a tavasz, sok kiskertben a hét végén már lelkesen dolgoztak is a tulajdonosok, vagy legalább megnézték, hogy bírták a telet a szuterénben, pincében teleltetett növények. Hamarosan a pécsi belváros tereire, utcáira is visszaköltöztetik a dézsás növényeket, várhatóan április 10. és 14. között érkeznek meg a teherautók, amelyek a nagy méretű dézsás növényeket hozzák a belvárosba.

novenyjon
Idén is zöldbe borul a belváros

Nagy Ervin, a város főkertésze elmondta, a teleltetést jól viselték a növények, az összes remek állapotban van.

– A téli időszakban a szokásos ápolási munkákat végezzük a növényeken, a metszés, a permetezés, a kiszállítás előtti tápoldatozás, a kaspók, dézsák tisztítása, szükség szerint átültetés, vagy kisebb mértékű talajcsere is ilyenkor folyik – vázolta lapunk érdeklődésére a szakember.

virágotgalesz06
A tavasz a növényeket is meghozza a térre

Mint Nagy Ervin elmondta, idén új növényekre is számíthatunk, a közelmúltban szereztek be korallberkenyét, amelyek tűzpiros leveleikkel új színfoltot hoznak majd a pécsi belvárosba. Tavaly az egyetemi botanikuskertből is érkeztek nagyméretű leanderek, ezek idén tavasszal szintén kikerülnek Pécs tereire, utcáira.

A turisták és a pécsiek által is gyakran megcsodált növényözön idén is meglesz, hiszen a már megszokott portugál babérok, kenderpálmák, selyemmirtuszok jelennek meg nagyobb számban, a kisebb dézsákban pedig néhány magyal, japán juhar, selyemakác lesz majd látható.

Összesen több mint száznegyven növényt raknak majd ki, így a Széchenyi tér, a Kossuth tér, az Irgalmasok útja, a Hal tér, a Terracina tér, az Esze Tamás utca, a Színház tér borul majd zöldbe április közepén.