ZSÖK: szükség volt a két, állást kapott politikus munkájára

Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke és P. Horváth Tamás író, párton kívüli önkormányzati képviselő, a pécsi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke is kapott állást a Zsolnay Örökségkezelő NKft.-ben. A Szabad Pécs kedden megkereste a pécsi városházát, hogy megtudják, hogyan és miért történt mindez. Kérdéseikre válaszokat is kaptak. A két politikusról szóló cikkek eredetileg a pécsi Fidesz-éra két meghatározó médiaszemélyisége által indított híroldalon, a Pécs Aktuálon jelentek meg. A PécsMa.hu-n kedden egy véleménycikk jelent meg a témában, itt olvashatják.

A Szabad Pécsnek a ZSÖK ügyvezetője, Rózsa Zoltán válaszolt a Gyimesit és P. Horváthot érintő kérdésekre.

Az informatikusi feladatokat ellátó, „egy emberöltő óta” informatikát tanító és rendszergazdai tapasztalatokkal is bíró Gyimesi Gábor ügyében többek között azt mondta, hogy:

  • Többen is jelentkeztek a megüresedő pozícióra, de az ő bérigényük jóval magasabb volt, mint Gyimesié, aki nettó 290 ezret keres.
  • Mivel több megkeresés is volt, többen jelentkeztek az állásra, pályázat kiírása nem volt indokolt.
  • Az állást korábban betöltő munkavállaló nyugdíjba ment, külső cégnek történő kiszervezés helyett vették fel Gyimesit.
  • Gyimesi informatikai feladatokat lát el, ide értve fájlszerverek üzemeltetését és karbantartását, a cég kép-, hang- és videógyűjteményének rendszerezését, kezelését és üzemeltetését, szoftverüzemeltetői teendőket, külső rendezvények informatikai támogatását, a cég weboldalainak üzemeltetését, programozását, adminisztrációt és egyéb tevékenységeket.

P. Horváth Tamással kapcsolatban a következőket mondta Rózsa Zoltán a lapnak:

  • Politikai okokból veszítette el korábban egy iskolában betöltött állását.
  • Horváth Tamás az irodalom, a pécsi ipari és kulturális történelem jelentős szeletének jó ismerője, három Zsolnay-tárgyú kötet szerzője. Fontos volt számukra, hogy ezt a tudást és tapasztalatot a Művészetek és Irodalom Háza életében hasznosítsa.
  • Azért nem volt pályázat, mert a felkérés tárgya koncepció megalkotása volt, ez alapvetően nem pályáztatható funkció, sok benne a szubjektív elem.
  • Bruttó 300 ezer forintot keres, ez nettó mintegy 190 ezer forint.
  • Horváth Tamás szakmai programot állított össze, azt hajtja végre, ennek első elemei már láthatók.
  • Horváth Tamás kulturális szervezőként dolgozik a ZSÖK-nél. Feladata a fent már említett koncepció kialakítása és véghezvitele mellett egyebek mellett tartalmaz szervezői, protokoll, koordinációs és adminisztrációs feladatokat is.

További részletek a Szabad Pécs cikkében.

Illusztrációs fotó: zsokkft.hu.

hirdetés

Hirdetés