Zsolnay-gyár: új termékcsalád ősszel

A Zsolnay Porcelángyár Zrt. igazgatósági elnöke, Cséplő Petra szerint a gyárat nemtelenül támadják. Eközben már újra 8 órában dolgoznak a gyárban, sőt gipszes formázókat keresnek.

hirdetés

Nem csitulnak a kedélyek a pécsi porcelángyár körül, kisrészvényesek továbbra is megkérdőjelezik a cégvezetés kompetenciáját, amelynek a PécsMa.hu oldalán többen is kemény, sokszor személyiségi jogokat is sértő kommentekben adtak hangot. Ismeretes, a biztosítékot az csapta a ki sokak szemében, hogy a vállalat új tulajdonosa nem pénzben, hanem ingatlanapporttal teljesítette az esedékes tőkeemelés részletét.

zsolnay (2)
Cséplő Petra, a Zsolnay igazgatósági elnöke közölte: eddig 500 millió forintot tett be a cégbe a befektető Bachar Najari, és a tavalyi évben már sikerült is csökkenteniük a veszteséget. Mint mondta, azért is fájóak a támadások, mert ennyivel kevesebbet kell az adófizetők pénzéből áldozni a gyárra.

– A gyár forgalmát sikerült felpörgetnünk, ott tartunk, hogy a korábban négy órás részmunkaidőben dolgozó embereket ismét nyolc órában foglalkoztatjuk, és új emberekre is szükségünk van, gipszformázókat keresünk – mondta a Cséplő Petra, Najari felesége.

zsolnay (1)

Hamarosan Rijádban az Al Faisaliah Mallban és a kuvaiti Olympia Mallban nyitnak üzletet. A szlovákiai Pöstyénben található Thermia Palace Hotelben, a zürichi Bahnhofstrassén már van boltjuk, ahogyan a kínai kerámiagyártás fellegvárában, Jingdezhenben, valamint Sanghajban szintén. A tervek szerint még idén Dubaiban, Miamiban, valamint Omán fővárosában, Muscatban is bővítik a nemzetközi kereskedelmi hálózatukat.

Cséplő Petra szerint ugyanakkor idehaza vannak megrendeléseik, a budapesti Rudas-fürdőben külön Zsolnay-részleg lesz, a korábban nagy vihart kavart pécsi vasúti pályaudvar felújításához is kaptak megrendelést.

Az igazgatósági elnök kitért arra is, hogy várhatóan még az ősszel egy olyan termékcsoporttal állnak elő pécsi művészek közreműködésével, ami elsősorban a fiatalabb korosztályt célozza meg, modern és klasszikus vonalakat is ötvözi.