24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletPécs-Keleten folytatódik a Pintér János Program

Pécs-Keleten folytatódik a Pintér János Program

Idén már a negyedik helyszínen kezdtek felújítási munkákba a Biokom munkatársai a Pintér János Parkmegújítási Program (PJPP) keretében. Ezúttal Pécs-Keleten, a Keller János lakótömb környezete fog megszépülni.

Július első napaiban már meg is kezdődtek a munkák a Keller János lakótömb környezetében. A fehérhegyi víztoronytól délre, a Fehérhegyi út és a Komlói út között húzódó, mintegy két hektáros zöldterület egésze fog megszépülni – derül ki az önkormányzat mai közleményéből.

– A lakóépületek között több olyan leromlott állapotú, funkcióját vesztett betonburkolat is található, amely rontja a terület összképét – mondta el Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője, majd felvázolta, hogy a PJPP keretében mi mindent fognak megcsinálni a városüzemeltetési társaság szakemberei a Pécs-keleti területen. – Ezeket a sok helyen repedezett, erodálódott, felpúposodott betonrészeket el fogjuk bontani, amivel nemcsak szebbé válik a környék, de a csapadékvíz is jobban tud hasznosulni a területen élő növények gyökérzónáiban. Emellett megújulnak a park sétaútjai, a parkolók és új virágágyi felületeket alakítunk ki, valamint új utcabútorokat helyezünk ki. Fontos része a felújításnak, hogy megszépítjük a több civil szervezet összefogásából Vanyur István szobrászművész által 2009-ben készített bányaló emlékmű környezetét is.

A munkálatok a tervek szerint augusztus végére fejeződnek majd be, és hozzávetőleg 10 millió forintos büdzséből valósulhatnak meg.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő