A diákszínjátszás ünnepe: Pécs ad otthont a IV. Országos Diákszínházi Fesztiválnak

Az ország fiatal színjátszói a háromnapos összművészeti kulturális eseményen mutathatják meg tehetségüket a pécsi közönségnek.

Mint írják lapunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők, az április 22–24-ig tartó fesztivál elsődleges célja, hogy teret adjon azoknak a diákszínjátszó csoportoknak, amelyek a zsűri döntése alapján továbbjutottak a regionális megmérettetésen. A fesztiválra érkező 270 meghívott – diákok, kísérőtanáraik, a színházi szakma jeles képviselői – ezeket a győztes darabokat láthatja.

Végül a 14 megmérettetett darab közül szakmai zsűri választja ki az év legjobbjának ítélt darabját.

Izgalmas előadások érkeznek Pécsre!

A fesztivál egy látványos felvonulással egybekötött ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét április 22-én, pénteken 17.15-től, a résztvevők és érdeklődők a Széchenyi térről fúvós zenekar kíséretével vonulnak a Színház térre, ahol Péterffy Attila, Pécs polgármestere, Tóth Zoltán, az Országos Diákszínjátszó Egyesület elnöke, és Lipics Zsolt a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója köszönti az egybegyűlteket és nyitja meg a fesztivált.

A versenydarabokat három, az előadásokhoz méltó helyszínen mutatják be: a Bóbita Bábszínház kamaratermében, a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor termében és a kamaraszínházban.

A bemutatók után szakmai beszélgetésekre is sor kerül, melyeket a PNSZ próbatermében szerveznek. 

Emellett nem csak színház, zene is lesz: a Pécsi Nemzeti Színház színpadán egy nem mindennapi sprituális elektroakusztikus könnyűzenei koncertet ad a Kaukázus zenekar és a ToSoDa együttes a fesztivál első estéjén, tehát április 22-én este hét órától.

Szombat viszont teljes egészében a színházé.

Négy színpadon láthatjuk majd a versenydarabokat, melyből egy viszi el az idei aranyérmet. Az eredményhirdetés április 24-én, vasárnap délelőtt, a 10 órakor kezdődő zárórendezvényen lesz, ahol Zag Gábor, Pécs kulturális alpolgármestere beszédével zárul a fesztivál.

További részletek itt olvashatók.