Diákként dolgoznál a nyáron? Mutatjuk, mire kell figyelni!

A nyári munkát vállaló fiatalok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül szervezett munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra, sőt rájuk is vonatkozik a 25 év alattiak kedvezménye – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

hirdetés
Uránia Mozi

A diákok szülői engedéllyel 16 éves koruktól dolgozhatnak, de szünidőben már a 15 éves nappali tagozatos tanulók is vállalhatnak munkát. Ehhez adóazonosító jelre van szükség, ezért ha a fiatal még nem rendelkezik vele, vagy elvesztette az adókártyáját, akkor azt a NAV-nál tudja igényelni.

Mielőtt bármilyen megállapodást írnának alá, célszerű előtte a leendő munkáltatót ellenőrizni a NAV honlapján, az „Adatbázisok” rovatban, a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégeknél ugyanis kockázatos munkába állni.

A diákmunkával szerzett jövedelemre is érvényes a január 1-től elérhető új adóalap-kedvezmény, amit a 25 év alatti fiatalok vehetnek igénybe: nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

Ez a kedvezmény 2022-ben havonta maximum 65.055 forint adómegtakarítást jelent.

A kedvezmény érvényesítését a fiatalnak nem kell kérnie, azt a munkáltató automatikusan figyelembe veszi, kivéve, ha a fiatal nyilatkozatban kéri a kedvezmény részleges vagy teljes mellőzését.

A foglalkoztatónak az adóévi összes jövedelemről és a levont közterhekről igazolást kell kiállítania 2023. január 31-éig, amire a diáknak jövőre szüksége lesz a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezet ellenőrzéséhez.

Munkaviszony esetében ragaszkodni kell az írásban megkötött – alapbért, munkakört, munkaviszony időtartamát, jellegét és a munkavégzés helyét tartalmazó – szerződéshez, mely 18 éves kor alatt csak a törvényes képviselő hozzájárulásával érvényes.

A munkaviszony alapján létrejött biztosítási jogviszonyt a munkáltatónak be kell jelentenie a NAV-hoz. A munkaszerződésben a felek megállapodhatnak havi, heti, napi vagy órabérben, vagy teljesítménybérben is, a diáknak azonban meg kell kapnia a minimálbért, ami napi 8 órás foglalkoztatásnál havonta bruttó 200 ezer forint.

Ha a diákok egyszerűsített foglalkoztatás (alkalmi- vagy idénymunka) keretében dolgoznak, akkor ebben az esetben nem kötelező a szerződést írásba foglalni.