Eredményesen sportoló középiskolásoknak indít programot a PTE

Mentorprogramot indít a PTE azoknak a középiskolásoknak, akik kiemelkedő sportteljesítményükkel hívták fel magukra a figyelmet. Az egyetem szakemberei konzultációkat, tanácsadásokat szerveznek számukra, bemutatják a továbbtanulási lehetőségeket, a tehetséggondozó programokat.

A Pécsi Tudományegyetem egy kérdőív segítségével feltérképezte, hogy a régió középiskolái között (Baranya, Somogy, Tolna) hány fiatal érintett a témában. Kilenc intézményből, 15 sportágat képviselve, 44 diák jelentkezett a mentorprogramra.

A programban a PTE lehetőséget biztosít egyéni konzultációkra, problémakezelésre. Mindemellett csoportos és egyéni életpálya-, karrier- és pszichológiai tanácsadásokat szervez a sportolók számára. Rendszeres, személyre szóló tájékoztatást nyújt, meghívást küld a programban résztvevő diákoknak egyetemi sportirodai rendezvényekre, felvételivel kapcsolatos tájékoztatókra, beiskolázási eseményekre. Az egyetem egyfajta hidat alakít ki az adott sportoló számára az általa választani kívánt kar és szak tehetségpont, karrier, illetve beiskolázási munkatársaival. A későbbiekben, igény esetén koordinálják számukra az egyéni óralátogatásokat, egyetemi, kari, vagy akár online rendezvények látogatását. Kérésükre a felvételi tárgyakból felkészítő mentort is biztosítanak.

A program jó lehetőség arra, hogy a középiskolások bepillantást nyerjenek az egyetem életébe, a személyes kapcsolatokon keresztül megismerkedjenek a kari specialitásokkal, felkészüljenek a hallgatói életre. A projektet a PTE Sportirodája koordinálja.

hirdetés

Hirdetés