Formáld a világot: ifjú pécsi tudósok a legjobbak közt!

Izgalmas számítógépes versenyt hirdettek a jövő kutatóinak: fiatal, 19 éves tehetséges diákok digitális alkotásait díjazták, melyek többek közt kreatívan reagáltak a napjainkban, az egész világot uraló járványhangulatra. A verseny legjobbjai közt két pécsi csapat munkái is bekerültek győztesként, mutatjuk, mit alkottak a fiatal tudósok!

hirdetés
Uránia Mozi

Formáld a világod! címmel nyílt virtuális kiállítás 19 éven aluli fiatalok digitális alkotásaiból. A művek kreatívan reagálnak az utóbbi időszakban az egész világot uraló járvány-hangulatra például a vakcinakiszállítós futárjátékkal vagy maszkfelismerő kapurendszer programozásával.

hirdetés
Uránia Mozi

Az alkotások a Formáld a világod! számítógépes verseny 2020-as pályázatára beérkezett nevezésekből kerültek ki, melynek célja, hogy a számítógép alternatív használati lehetőségeit bemutassa, és hogy bemutatkozási lehetőséget adjon a fiataloknak, hogy újszerű gondolataikat közvetítsék.

A nyertesek

A C3 Alapítvány idén 18. alkalommal szervezte meg 19 év alatti fiataloknak szóló számítógépes versenyét, melyre bármilyen informatikai megoldással lehetett pályázni. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazta a zsűri.

A nyertes alkotások nagy része a koronavírus által kreált kihívásokra is reagált.

A több mint 250 beérkezett pályázat közül zsűri által kiválasztott 13 nyertes ötletet 8 és 18 év közötti gyerekek valósították meg. A pályaművek között található többek között maszkfelismerő kapurendszer 14 éves, futárjáték 17 éves és animált videoklip 13 éves alkotóktól is.

A mindössze 15 éves Pánczél András, Vas Domonkos Vilmos és Kis Ágoston Mihály pályamunkája az Ebola vírus terjedését mutatja be egy izgalmas, gyerekeknek szóló színes animációban. Emészthető, könnyed stílusban mesél az egyébként napjainkban különösen nehéz témáról.

Részletek az animációból:

A 18 éves Rendes Botond és Kisbogdán Kolos egy olyan virtuális oktatórendszert alkottak meg, melyben a térgeometria témaköreit, dimenzióit ismerhetjük meg.

Néhány kép munkájukból:

A két pécsi csapat pályázatát ide kattintva tekinthetjük meg.

Hirdetés