Három kontinens diákjai gyűlnek most össze a pécsi nyári egyetemen

Évről évre egyre több nyári egyetemet szervez a PTE. A Pécs Summer School program keretén belül idén a magyar kulturális örökségek kerülnek a fókuszba, a nyári kurzusokon ráadásul online vehetnék részt a világ minden tájáról az ide érkező hallgatók.

hirdetés

Mint olvasható a PTE közleményében, idén a koronavírus-járvány miatt a Magyar kulturális örökség nevet viselő nyári egyetemet online rendezik meg. Három kontinensről érkeznek a programra a hallgatók, az USA-ból, Koreából, Németországból, Litvániából, Kazahsztánból, Csehországból, Indiából és Kárpátaljáról csatlakoznak be a virtuális oktatásba, mely július 6-án, azaz a mai napon veszi kezdetét.

Az egyetemisták megismerkednek majd Magyarország történelmével, kultúrájával, népzenéjével, gasztronómiájával, illetve részt vesznek virtuális városnézésen és múzeumlátogatáson is.

Ez még nem minden, online főzőtanfolyam is lesz, ahol a gulyásleves főzését tanulják meg.

A kurzus során megrendezik az Interkulturális Estet, ahol a külföldi diákok a PTE hallgatóival közösen mutatják be egymásnak saját kultúrájukat, ételeiket, népviseletüket, zenéiket, és lesz Magyar Film Est és Zenei Est is.

Minden bizonnyal izgalmas és változatos virtuális utazás lesz ez a résztvevők számára.

A Pécs Summer School programot 2016-ben indította el a Nemzetköziesítési és Kapcsolati Igazgatóság. A növekvő számú nyári egyetemi programok révén mára a PTE e területen is piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.

hirdetés

Hirdetés