Óriási érdeklődés övezi a pécsi orvosképzést

Az ország minden pontjáról érkeztek középiskolás diákok a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar nyílt napjára, ahol különböző képzésekkel ismerkedhettek meg. Az ÁOK iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ezért a Pécsi Tudományegyetem vezetése hosszú távú célként tűzte ki, hogy az egyre növekvő igényeknek megfelelően még jobb és színvonalasabb körülmények között folytathassák tanulmányaikat az egyetemisták. A PTE ÁOK új szárnya 2020-ra készülhet el, és a jövőben világszínvonalú kutatásoknak adhat otthont az új campus.

hirdetés

Még a helyes kézmosást is bemutatták azoknak a középiskolásoknak, akik az orvosképzés iránt érdeklődtek  

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar nyílt napjára az ország több pontjáról is érkeztek. A legtöbben nem csak a kíváncsiság miatt, főleg azért, mert ide szeretnének felvételizni.

– Győrből jöttem, de nemcsak azért, hogy tájékozódjam, hanem hogy megnézzem, milyen itt a hangulat. Ide szeretnék felvételizni, több szak is érdekel, és ahogy látom, nagyon barátságosak az oktatók is – mondta Juhász Dorottya.

Több száz középiskolás érkezett a nyílt napra

Minden évben 850 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait a PTE ÁOK-on, a nyílt napon közelebbről is megismerkedhettek az itt folyó képzésekkel.

– 3400 hallgatónk van, 60 százalékuk külföldi. A német, angol és magyar programjaink is nagyon népszerűek – mondta dr. Duga Zsófia, a nyílt nap szervezője.

Egyre nagyobb az érdeklődés a fogorvos- és gyógyszerészképzés iránt

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre nagyobb az érdeklődés a fogorvos- és a
gyógyszerészképzés iránt is, de népszerű a biotechnológia is, amire
a már diplomával rendelkezők jelentkezhetnek.

Az orvosi karon 2020-ig elkészül az a 11 ezer négyzetméteres, 5 szinten elterülő új épületszárny, ami világszínvonalú kutatásoknak adhat otthont és a magyar orvostudomány jövőjét is meghatározhatja.