Hatalmas pécsi siker Japánban: díjat nyert a PTE Pannon gyerekkara

Nagy sikert aratva bronz minősítéssel tért haza a Pécsi Tudományegyetem Pannon Gyermekkara Japánból. A Sing’n’Pay Kobe 2020 nevű versenyen vettek részt, melyet Kobéban rendeztek meg január 16–20. között. A megmérettetésen ráadásul csak három európai ország képviselte magát az összesen tizenkilenc induló között – írja a Pécsi Tudományegyetem online magazinja, az Univpecs.hu.

A pécsi gyermekek keresztény zenéket énekeltek, amivel fantasztikus eredményt értek el, sőt, a kórusversenyen kívül több japán helyszínen népszerűsítették nagy sikerrel a magyar szerzők gyermekkarra írt műveit.

Schóber Tamás karnagy, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolájának oktatója nyilatkozott a lapnak, aki elmondta, az eredményhirdetés után szó szerint ugráltak örömükben, nem számítottak a bronz minősítésre. A kórusnak egyébként van gyakorlata a külföldi fellépésekben: többször jártak a tengerentúlon is, felléptek például a csodálatos Carnegie Hallban egy negyven perces produkcióval.

A gyerekkart hamarosan Pécsett is meghallgathatjuk, február 9-én a Zsolnay Kulturális Negyedben a Csokoládé Karneválon fogják előadni a Csokoládé dalt, melyet a karnagy, Schóber Tamás maga írt a szervezők felkérésére.

A teljes szöveg itt olvasható.

hirdetés

Hirdetés