Játszd újra! Nagy kalandok várják a kis pécsieket a múzeum táboraiban

Július 4. és 8. között rendezi nyári napközis táborait a Janus Pannonius Múzeum. Az eseményen izgalmas programokkal várják a 10–14 éves gyerekeket: lesz társasjáték, mindenféle kézműves és interaktív foglalkozás, kirándulás Orfűre és a Mandulásba. Íme a JPM ajánlója!

Az első napon, hétfőn (július 4.) a régmúlt idők játékai elevenednek meg. Az ismerkedés, csapatépítés után Majdán Mira régész vezeti a római kori időutazást a társasjátékok világában. A gyerekek saját bábut alkotnak a társasjátékokhoz és dobótornyot készítenek a kockajátékokhoz Vadvári Katalin múzeumpedagógus irányításával, majd a napot szerepjáték és közösségi játékok zárják az Északi Várfalsétány árnyas fái alatt Toldi Ildikó drámapedagógus vezetésével.

Kedd (július 5.) a fantázia napja lesz. A táborozók megismerkednek a Dixit társasjátékkal, majd a JPM képzőművészeti kiállításaiban képeket keresnek, amelyek alapján megtervezik és megalkotják saját kártyalapjaikat. Délután egy drámapedagógiai foglalkozás keretében megelevenítik annak világát.

A nap egy tettyei számháborúval zárul.

Szerdán (július 6.) a természeté lesz a főszerep. A saját Dixit kártyák és játéktábla alkotását egy szabadban megrendezett szerepjáték követi, majd Morvai Anita biológus Vadak ura – Expedíció címmel természettudományos kooperatív óriás társasjátékra hívja a résztvevőket.

Csütörtökön (július 7.) a malmok világában tesznek kalandozást az ifjú táborozók, akik Orfűre kirándulnak, és ott megismerkednek a híres malmokkal. Kipróbálják a papírmerítést, majd a szabadban játszanak. Délután a Vízfő tanösvényen felfedezik a patak élővilágát.

A nyári tábor zárónapján (július 8.) délelőtt a társasjátékok kerülnek fókuszba. Délután gyalogtúra indul a Mandulás játszótérre, és (ha nincs tűzgyújtási tilalom) a résztvevők tüzet raknak, majd a szalonnasütésre vagy piknikezésre a családokat is várják 16.00 órától.

A tábor bázisa a Csontváry Múzeum épülete lesz (Janus Pannonius u. 11.). Jelentkezni június 20-áig Vadvári Katalinnal lehet (vadvari.katalin@gmail.com, telefon: 30/298-2771).

Az idei pécsi nyári napközikről és a Zsolnay-negyed izgalmas űrtémájú táborairól alábbi cikkeinkben írtunk.

A családokra is gondoltak a pécsi nyári napközi szervezésekor

Eljött az apró zŰRimádók ideje – júniusban indulnak a nyári táborok!