Mi is egy jó buli alapja?

Manapság gyakran felmerülhet a kérdés, hogy mi is egy jó buli alapja. A helyszín? A társaság? Vagy talán az alkohol?

Ahogy serdülünk egyre inkább vágyunk arra, hogy a barátainkkal, haverjainkkal szórakozzunk, és kiszabaduljunk kicsit a szülői függés alól. A fiúk kitűrik az ingüket, a lányok szoknyája megrövidül, és a sör sem keserű többé.

Szembetalálkozunk a felnőttvilág szabadságával, de a veszélyeivel is. A kérdés csak az, hogyan kezeljük mindezt. Egyesek úgy gondolják, néhány korsó itókával el is van rendezve a jókedv. Mások pedig akár egy korty alkohol nélkül is fergetegesen tudják érezni magukat.

Mindenesetre péntek esténként a városi kocsmáknak nem kell aggódniuk, hogy üresen maradnak. A szeszes italok sokszor a buli alapját képezik. De nem szabad elfelejtenünk, hogy ez mit sem ér egy jó, összeszokott társaság nélkül. Hiszen mikor volt jó vége annak, amikor az ember magányosan ücsörgött a pohara felett?

A legfontosabb mindig az, hogy legyen kivel megosztanunk örömünket, bánatunkat. Ha a tagjai lehetünk egy életrevaló, vidám társaságnak, az alkohol szinte elveszti jelentőségét. Persze ettől még nem szokásunk nélkülözni, viszont sokkal kevésbé lesz lényeges. Van, aki néhány korsó sör után hirtelen megtanul táncolni vagy énekelni, ám ha még van is kivel, akkor egyből élvezetesebb a dolog.

Olyanokkal is találkozunk viszont, akik túlzásba esnek. Ez eleinte viccesnek is tűnhet, a későbbiekben azonban, amikor visszaköszön a bevitel, vagy az illető talán nem is emlékszik a történtekre, akkor nagyon kellemetlen tud lenni a számára. A lényeg, hogy ne ész nélkül vágjunk bele mindenbe, ami előttünk van.

Gondolkodni sosem árt! Úgy gondolom, a korosztályunk számára a legjobb választás a barátoknál történő összejövetel. Egy klassz házibuli sokkal meghittebb és nem mellesleg biztonságosabb. Természetesen itt is jelen lehet minden, ami elősegíti az ellazulást, hülyéskedést és lazítást. Mégis sokkal könnyebb elkerülnünk a negatív tapasztalatokat. Mindössze a berendezés van veszélynek kitéve. Ráadásul nagyon jó érzést ad a csapatnak, ha van egy „saját” helyük, ahol bármikor összejöhetnek, és ők határozzák meg a hangulatot. Akárhol is van ez, úgyis a jó társaság varázsolja igazivá.

Tehát, mikor megindulsz a péntek esti buliba, semmiképp ne feledd otthon a jókedved, az egészséges korlátaidat és főleg a barátaidat!

Gyurisa Gréta 11.C