Mi történik, ha nem sikerül jól az őszi szintemelő vizsga?

Túl akarnak lenni rajta a diákok

Már van érettségitek, de a felvételi miatt idén ősszel szintemelő vizsgát tesztek? Az Eduline.hu összeszedte, mi a következménye, ha nem sikerül jól az újabb vizsga.

Ha már van érettségi bizonyítványotok, de most szintemelő vizsgát tesztek valamelyik tárgyból, és az nem sikerül olyan jól, mint vártátok, nem muszáj felhasználnotok a 2020-as felvételin. Az érettségi megszerzése után tett vizsgák eredményéről, ha legalább elégséges eredményt értek el, érettségi tanúsítványt kaptok, ha pedig sikertelen lesz a vizsga, törzslapkivonatot állítanak ki.

Ugyanez a helyzet, ha olyan tárgyból vizsgáztok, amelyből még nincs érettségitek. Az érettségi pontszámítási szabályairól itt olvashattok.

A 2020-as felsőoktatási felvételin már kötelező lesz egy emelt szintű érettségi és egy középfokú (B2) komplex nyelvvizsga az egyetemre, főiskolára való bekerüléshez. Emelt szintű idegen nyelvi érettségivel akár mindkettőt kipipálhatjátok: a részleteket itt találjátok.

Nem mindegy ugyanakkor, hogy melyik tárgyból tesztek emelt szintű vizsgát: azt, hogy hogyan deríthetitek ki, mi a kiszemelt szakon a pontos követelmény, itt nézhetitek meg.

Az őszi érettségiről szóló összes cikkünket itt, a 2020-as felvételivel kapcsolatos tudnivalókat pedig itt találjátok.

hirdetés