Pár napig olcsóbban juthatnak a legjobb könyvekhez a pécsiek!

Elérkezett végre a nyár, és vele együtt a 90. Ünnepi Könyvhét! Június 13-a és 16-a között több helyszínen válogathatnak a pécsi lakosok a jobbnál jobb olvasmányok közül. Aki szívesen vinne magával a nyaralásra egy jó kötetet, vagy csak leülne olvasni egy árnyékos helyen a kánikulában, valószínűleg nem talál majd jobb alkalmat a könyvvásárlásra.  

A világháló megjelenésével, a digitális korszak beköszöntével sokan már temetni kezdték a kézbe vehető, forgatható, valóban háromdimenziós papírból készült könyveket, mondván, azokat simán leváltják majd az emberek, hiszen ma már egy könyvtárnyi anyag elfér az okostelefonunkon.

A pécsiek viszont szerencsére kifejezetten szeretnek olvasni! Ezt bizonyítja az is, hogy szinte minden mutatóban javult tavaly az előző évhez képest a Csorba Győző Könyvtár (CSGYK), ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla. A 2018-as évben összesen 238 ezer alkalommal emeltek le könyvet a polcról, vagy használták a könyvtár egyéb szolgáltatásait.

A Csorba Győző Könyvtár szervezésében pedig most a 90. Ünnepi Könyvhét alkalmából június 13–16-ig naponta 13.00–19.00-ig biztosít lehetőséget könyvesboltoknak, kiadóknak, hogy a város legforgalmasabb sétálóutcájában, a Király utcában mutassák meg a könyvszerető közönségnek a legújabb köteteket, melyek között több száznak a kiadását kifejezetten a könyvhétre időzítették.

A részletes program és további információk a könyvtár holnapján ITT, és hivatalos Facebook-oldalán IDE kattintva olvashatóak. 

A könyvtár könyvbemutatókat is szervez a könyvhét alatt, melyek várható helyszíne a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Tér (Király utca 9.); időpontja pedig 16.30–17.30.

Június 13. Párhuzamos univerzumok – könyvbemutató beszélgetés. A kötet szerzői közül jelen lesz: Nagy Ádám, Flach Richárd, Torbó Annamária, Pirkhoffer Ervin

Június 14. Szerb Antalról kétszer – beszélgetés Pálfy Eszterrel és Havasréti Józseffel nemrég megjelent könyveik kapcsán

Június 15. Keresztesi József: Inverz Ophelia – könyvbemutató, a szerzővel Görföl Balázs, a Jelenkor folyóirat szerkesztője beszélget

Június 16. Barlog Károly: E/ (soundtrack-próza) – könyvbemutató

Több, az olvasást népszerűsítő rendezvénynek is otthont adott már egyébként a város, például a Nincs időm olvasni kihívás közönségtalálkozójának is, melynek a CSGYK mellett a pécsi zenész és egyetemi oktató Beck Zoltán volt az egyik népszerűsítője.