Pécsi diákok nyerték az idei szellemi diákolimpia országos döntőjét

A kép forrása: mdsz.hu

A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia felmenő versenyeit, sőt a döntőt is online formában rendezték meg. A június 5-i megmérettetésen a csapatok a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért küzdöttek, a pécsi Bártfa utcai iskolások lettek az elsők a III-IV. korcsoportban.

hirdetés
Uránia Mozi

A pandémia miatt idén csak néhány sportágban rendeztek diákolimpiai versenyeket.
A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Olimpiai Akadémia által rendezett országos szellemi próbatételen mindkét korcsoportból az a 12 csapat vehetett részt, akik az internetes fordulókon a legtöbb pontszámot gyűjtötték, azonban a részvételt a középiskolai korosztályból 6 csapat vállalta. A 4-4 fős csapatok az országos döntőben élő feleletválasztós kvízekben mérték fel tudásukat – derül ki az MDSZ lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

hirdetés
Uránia Mozi

A kérdések idén is az olimpiai versenyeken elért magyar és nemzetközi eredményekre vonatkoztak.

A pécsi csapat a III-IV. korcsoportban győzött, gratulálunk a Bártfa Utcai Általános Iskola diákjainak!

Íme az eredmények:

A régióban más szép eredmény is született, az V-VI. korcsoportban a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjai győzedelmeskedtek.

A Diákolimpia versenysorozatról
A Diákolimpia a diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon, amelyet 15-20 sportágban az 1987-ben alapított Magyar Diáksport Szövetség, 30-40 sportágban pedig országos sportági szakszövetségek és sportági szövetségek bonyolítanak le. A teljes évad megrendezése esetén a versenysorozat keretében a több mint 300 ezer nevező közül 18 ezren jutnak el az országos döntőkig. Az olimpia országos döntőinek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés