Ákossal nyit az eddigi legnagyobb PEN

A Pécsi Egyetemi Napok egy év szünet után folytatódik idén tavasz közepén, április 29-től május 2-ig, újfent a Zsolnay-negyedben. A szervezők pedig arra készülnek, hogy a két esztendővel ezelőttinél is nagyobb lesz a fesztivál, a megszokott kiváló hangulatot pedig újfent neves fellépőkkel, a város jelentős vendéglátóival, és még nagyobb színpadokkal biztosítják.

hirdetés

Az idei PEN még nagyobb lesz, mint a két évvel ezelőtti. Már az eddig bejelentett fellépők is ezt sugallják. Nincs pécsi fesztivál helyi zenekarok nélkül, de az mindenképp kiemelkedő, hogy a PEN 6 nagy fellépője közül 3 pécsi banda. Zenélni fog a népnek az egyik az egyetemhez is ezer szállal kötődő 30y, és persze Halott Pénz sem maradhat ki. Az, hogy ki a harmadik pécsi banda, egyelőre titok. Mindemellett fellép még az idén a 10. szülinapját ünneplő Irie Maffia is, de mellettük olyan országszerte ismert előadók is biztosan itt lesznek, mint az Anna & the Barbies, a Tankcsapda, vagy a Brains. A fesztivál nulladik napján (április 29.) pedig újfent jön Ákos, aki már a legutóbbi Zsolnay Fesztivál is óriási tömeget mozgatott meg. A további fellépőket a szervezők a héten fogják bejelenteni, és szinte biztos, hogy nem fogunk csalódni.

halott pénz
Nincs pécsi fesztivál Halott Pénz nélkül

Gellai Gergő, a fesztivál szervezője lapunknak elmondta, hogy a háromnapos rendezvény helyszíne, a Zsolnay-negyed napi 6500 fő befogadására kész. Ez a jelentős embersereg pedig három színpad fellépői közül választhat. A legnagyobb színpad a Ginkgó terén épül majd, melynek egyébként a felét fogja elfoglalni. A Pirogránit udvaron egy kisebb színpad várja majd a koncertkedvelőket. Persze mindez viszonyítás kérdése, hisz a legutóbbi Zsolnay Fesztivállal egybekötött egyetemi napokon ez a színpad volt a legnagyobb. A harmadik koncerthelyszín a Laborban lesz, egy kisebb színpaddal, ahol a Zenélő Egyetem (ZEN) koncertjeit nézhetik meg a fesztiválra ellátogatók, valamint az adott nap során fellépő zenészek improvizatív előadásai is itt kapnak majd helyet. A koncertek este 7 órától tartanak majd éjfélig, utána viszont a lemezlovasoké a terep.

Lesz tehát programja a bulizni vágyóknak, az ehhez szükséges energiát pedig a rendezvény étel- és italellátásáért is felelős Pécsi Est Café mellett olyan ismert pécsi vendéglátósok fogják biztosítani, mint például a Szoba, vagy a Nappali.