21. századi foglalkoztatáspolitika egy építőanyag-ipari vállalatnál

Családok generációinak adott és ad munkát a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC), amely annak ellenére, hogy hosszú múltra tekint vissza (a beremendi cementgyártás 110 éves évfordulóját 2020-ban ünnepelték, Vácott pedig 1963-ban létesült cementgyár), foglalkoztatáspolitikájában 21. századi elveket követ. A jelenleg több mint 650 munkatárssal működő vállalat a baranyai régió meghatározó építőanyag-gyártója; a régióban az egyik legnagyobb munkáltatóként van jelen, emellett pedig a helyi szervezetekkel és közösségekkel is fontosnak tartják a jó kapcsolat kialakítását és fenntartását a társadalmi szerepvállalás mellett.

A DDC foglalkoztatáspolitikáját Kaposvári Anna, a vállalat HR igazgatója mutatja be.

Foglalkoztatáspolitikánk ismérve a munkavállalók megtartása, a hosszú távú foglalkoztatás és a szociális érzékenység. Célunk, hogy családias hangulatú, megbízható és kiszámítható munkáltatóként tekintsenek ránk.

Munkatársaink 4 százaléka több mint 40 éve dolgozik nálunk, közel 20 százalékuk pedig 25 évnél hosszabb ideje. Vállalatunknál mindig is kiemelt kérdés volt a megfelelő utánpótlás biztosítása, és a munkatársak karrierjének támogatása. A DDC iránt érdeklődő fiatalok számára több területen nyújtunk lehetőséget, legyen az szakmai gyakorlat, diákmunka, vagy a friss diplomások gyakornoki programja. Kollégáink szakmai fejlődése érdekében tanulmányi szerződéssel és tanulmányi szabadsággal támogatjuk az új végzettségek és szaktudás megszerzését.

Felelős munkáltatóként kiemelten fontos számunkra, hogy munkatársaink szívesen dolgozzanak nálunk, és megőrizzük testi-lelki egészségüket. Ahol megoldható, támogatjuk a rugalmas munkaidőbeosztást, a részmunkaidőt, az otthoni munkavégzést, a fizikai állomány számára pedig kékgalléros kollégáink kérésére bevezettük a 12 órás munkarendet a piaci átlag feletti bérpótlékkal.

A DDC Baranyában

Számos programot szervezünk annak érdekében, hogy a Beremend környéki fiatalok közelebbről is megismerhessék az építőipart és a DDC-n belüli karrierlehetőségeket.
Középiskolákban tartott pályaválasztási óráink során a diákok megismerhetik vállalatunk főbb üzletágait, valamint az érdeklődő diákokat örömmel fogadjuk gyárlátogatásokra, ahol teljes valójában tekinthetik meg a cementgyártás folyamatát. Társadalmi felelősségvállalás programjainkon is kiemelt hangsúlyt kap az építőipar jövője.

Baranya megyében is nagy nehézséget okoz a szakképzett és érdeklődő fiatalok megtalálása, bevonzása és megtartása. Egyre kevesebben vannak azok, akik szakmát tanulnak és hosszabb távon nem csak irodai környezetben, hanem terepen is szeretnének dolgozni. Számunkra fontos, hogy munkatársainkkal hosszú távra tervezhessünk és izgalmas, kihívásokkal teli szakmai utat járhassanak be kollégáink. Célunk, hogy részt vegyünk a duális képzésben és ki tudjuk nevelni a jövő generációját.

A DDC karrierlehetőségeiről a vállalat honlapján ide kattintva tájékozódhatnak.

(x)