3 ok, hogy a középkorúak miért pótolják a kollagén

Vannak dolgok, amik megfizethetetlenek egy ember életében. Ilyenek többek között a kapcsolataink, de a legdrágább kincs mégis a saját egészségünk. Sajnos sokszor csak akkor kezdjük el értékelni, amikor már hanyatlóban van, vagy látható jelei vannak a fizikai testünk elhasználódásának.

Közhelyesen hangzik, de igaz, hogy az az életmód, amit évek óta folytatunk, visszaköszön az évek előrehaladtával. Ha elhanyagolod a mozgást, vagy állandóan halogatod az egészségesebb étrendre való áttérést, előbb-utóbb azt fogod észrevenni, hogy tested sokkal hamarabb megöregszik, mint ahogy időszerű lenne.

A kollagén jelentősége

Szervezetünkben nem a vitaminkészlet az egyetlen, amit folyamatosan szinten kell tartani. Az emberi test egyik legfontosabb fehérjéje, a kollagén, egy idő után szépen lassan nem termelődik tovább. A kollagén a kötőszövetek alkotója, így különböző szerveink felépítésében vesz részt. Ha megfordítjuk a gondolatot, akkor beláthatjuk, hogy a hiánya akár egyszerre több területen is jelentkezhet. Az ízületek, csontok, bőr, agy, szem mind igénylik a megfelelő működésükhöz ezt a fehérjét.

Gondolj bele, hogy mennyire kényelmetlen lenne, ha hirtelen akadályoztatva lennél a mozgásodban a fájdalmaid miatt. A szakemberek azt javasolják, hogy a középkort elérve mindenki kezdje el a kollagén kívülről történő bevitelét, hogy minél tovább élhessünk egészséges életet!

Napi egy adag az orvost távol tartja

Többféle formában is hozzá lehet jutni a kollagénhez, ha egy mód van rá, akkor ne ez alapján vásárolj. Mindenképpen a hatóanyag mennyiségét adagra lebontva érdemes nézni, ugyanis mivel ennyi helyen van szükség a fehérje jelenlétére, legalább napi tízezer mg-ot érdemes fogyasztani. A HerbaStarnál kapható marhakollagén por egy adagja pont fedezi ezt a mennyiséget. Szerencsére az íze teljesen semleges, így nem kell félned, hogy amiatt nem fogod tudni meginni. Elég egyszer valamilyen folyadékba belekeverned a nap folyamán, és számos későbbi problémát megelőzhetsz. 

Tegyél magadért!

Mindenki a saját életéért felelős; a döntéseidről, amiket harmincévesen hozol, lehet, hogy tíz vagy húsz év múlva fog csak kiderülni, hogy jók vagy rosszak voltak. A legfontosabb és szerencsére a legegyszerűbb lépés, hogy add meg a szervezetednek, amire szüksége van. A friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása jellemzően nem fedezi a szükséges napi vitaminmennyiséget.

Így kezdheted mondjuk azzal, hogy beépíted a napi rutinodba akár valamilyen vitamin komplex, akár csak a C-vitamin pótlását. Ráadásul ezzel segíted a kollagén hatékonyabb felszívódását. Étkezéseidben legyen jelen fehérje, rost és nyers zöldség, valamint sok folyadék. Igyekezz leszokni a dohányzásról, és ha eddig nem sportoltál, kezdj el valamit mozogni hetente legalább kétszer.

(x)