Az alábbiakban öt olyan érdekes tényről olvashatsz, amiket nem ismertél még a tőzsde világáról.

1. Ha „ülést” szeretnél a New York-i tőzsdén, igen mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!

Ahhoz, hogy a híres New York-i tőzsdén közvetlen részvénycserére lehessen jogod, egy úgynevezett „ülést” vagy „helyet” kell foglalnod. Ezeknek a helyeknek az ára változhat, de annyi biztos, hogy ne egy mozijegy árával kalkulálj, ha a Wall Street farkasává szeretnél változni. Hogy példát is ragadjunk ki a múltból, az eddigi rekordértékű ülés ára 2005-ben 3,575 millió dollárért kelt el! Bizonyára sokan örülnének egy időgépnek, hiszen a legalacsonyabb árú hely 1868-ban 4000 dollár volt.

Tudtad, hogy a tőzsdézés mostanra már számodra is elérhető? Nem kell New Yorkban élned vagy sok millió dollárral rendelkezned ahhoz, hogy kereskedő válhasson belőled. Már 200 euró alaptőkével elkezdheted! Ha úgy érzed, hogy eddig tévhitek tartottak vissza attól, hogy kereskedni kezdj, akkor gyere el az Admiral Markets ingyenes, teljes körű oktatási napjára 2019. július 19-én Pécsen. A részletekért kattints ide.
2. Nem, nem az USA volt az első!

Noha jelenleg a New York-i tőzsde a legnagyobb a világon, a tőzsde gyökerei mégsem innen erednek. Az első tőzsdét 1460-ban, a Belgiumban található Antwerpben alapították, még maga az Egyesült Államok létrejötte előtt. Az antwerp-i tőzsdének otthont adó csodálatos épület 1531-ben épült, és a mai napig megtekinthető.

3. Van, amit azért jobb elkerülni…

Szomáliában létezik egy úgynevezett „kalóz tőzsde”, ahol a helybeliek különféle kalózcsoportok eltérítési és rablási akcióiba invesztálhatnak. És még mondják, hogy a tőzsdézés nem igényel kreativitást?!

4. Amikor a tőzsdét farmer borítja

A New York-i tőzsde híres szigorú „dress code”-járól, miszerint tilos a farmer és a hétköznapi, lezser öltözet – ha top trader vagy, add meg a módját! De mivel a tőzsde tele van meglepetésekkel, így van az az esemény, ahol még a New York-i tőzsde is lazít egy kicsit a nyakkendőjén. 2019 március 21. egy ilyen nap volt, hiszen a Levi’s farmermárka nyilvános kibocsátása (IPO) alkalmából szinte mindenki farmerban jelent meg a parketten, még a New York-i tőzsde elnöke, Stacey Cunningham is.

5. A chartok izgalmas információkat rejthetnek, ha elég szemfüles vagy

Armen Alchian közgazdász 1954-ben a chartokat vizsgálva a vegyi anyagok árából következtette ki, hogy mi az újonnan kifejlesztett hidrogénbomba titkos üzemanyaga. Igazán lélegzetelállító, hogy milyen összefüggések lapulhatnak meg a grafikonok mögött. Le a kalappal, Armen Alchian!

Szeretnél te is részese lenni a tőzsdézés izgalmas világának?

Akkor tedd meg az első lépést, és vegyél részt az Admiral Markets oktatási napján július 19-én, Pécsen. Az Admiral Markets egy olyan brókercég, melynek célkitűzése az, hogy ügyfelei saját fejlődésük által érjenek el sikereket kereskedésükben. A pécsi oktatási napon egy teljes körű képzést kapsz arról, hogyan indulj el, és miben kell fejlődnöd már haladó kereskedőként. Az esemény ingyenes, csupán egy regisztrációra van szükség. A helyek gyorsan fogynak, foglald le a tiédet ide kattintva, már most!

Kockázati figyelmeztetés:

Az Admiral Markets által kínált pénzügyi instrumentumokkal (CFD-k, ETF-ek, részvények) történő kereskedés magas kockázatot hordoz magában, mely összetett természetéből kifolyólag nem megfelelő minden befektető számára. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, konzultáljon egy független pénzügyi tanácsadóval, aki biztosítja arról, hogy érti a kockázatokat. Olvasson többet az admiralmarkets.hu weboldalon.

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 84%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését, és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

A cikkhez felhasznált forrásanyagok:

Link 1Link 2 Link 3Link 4 – Link 5Link 6

(x)

Hirdetés