Az év legsikeresebb Zöld Megoldásai Baranyában

A DDC 2011-ben azzal a céllal hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy pénzügyi forrást teremtsen olyan fejlesztések, programok támogatására, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környékén lakók életét tehetik szebbé. 

hirdetés

A Duna-Dráva Cement Kft. mindennapi tevékenysége során igyekszik olyan elvek és értékek mentén szerveződni, amelyek a környezet védelmét, a hosszú távú fenntarthatóságot szolgálják. Célja, hogy a szervezeti keretek közül kilépve, szélesebb körben is felhívja az emberek figyelmét a természet kincseinek megóvására, melynek hatékony eszköze a több éve sikeresen működő Zöld Megoldás-pályázat. Idén Baranyában 4 környezetvédelmi projekt megvalósulását, összesen 4,5 millió forinttal támogatta a DDC.

Természetbarát apróságok

A Dráva Kincse Óvoda Tehetségpont KölyÖKOparkot létesít, melynek célja, hogy az óvodások megismerhessék a különböző fűszernövényeket, végigmehessenek a levendula labirintuson, valamint tanuljanak a madarakról. A megvalósítás által a gyermekek már fiatal korban megtanulják a természet értékeinek megőrzését.

A beremendi Napsugár Óvoda nemrégiben átadott madárbarát tanösvényének célja egy környezettudatos nevelésre és tanulásra alkalmas közösségi tér létrehozása volt. Az óvoda udvarán kihelyezett táblák a különböző madárfajokat mutatják be, a madarak felismerését segítik.

A kertek ereje

A Zöldike Alapítvány „Csodakert” fantázianevű projektje a korábban már megkezdett zöld törekvések továbbfejlesztését, ezáltal a gyermekek környezettudatosságra nevelését célozza. A projekt keretében többek között taposóösvényt alakítottak ki, madárlest telepítettek, komposztáló egységeket és fa asztalokat szereztek be, illetve készítettek el a Komló Városi Óvoda, Hunyadi Utcai Tagóvodájában. Így szinte biztos, hogy a gyerekek tapasztalás útján kerülnek majd közelebb a természethez.

A Pécsi Éltes EGYMI madárbarát iskolakertjének megvalósítását a DDC másfél millió forinttal támogatta. Az intézmény speciális nevelési igényű gyermekei számára is nagyon fontos a tapasztalás, ezért a pályázat keretében tanítást segítő eszközöket szereztek be. Az iskola udvarán kialakított interaktív tanösvény lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy a környezeti ismereteket játékos formában sajátítsák el.

A DDC 2017 őszén újra kiírja a Zöld Megoldás-pályázatot, amelyre civil szervezetek, intézmények és önkormányzatok jelentkezését várja. A Zöld Megoldás-pályázatról bővebben a vállalat honlapján olvashat.

(x)