Bútormozgatás padlókarcolás nélkül? Lehetséges!

Aki költözködött már, tisztában van vele, hogy a bútorok mozgatása igencsak nehéz feladat lehet. A padló megkarcolódik, a bútorok sérülhetnek, és a mi testi épségünk sem garantált. 

Vannak olyan bútorok, amelyeket rendszeresen mozgatunk otthon is, de az irodákban is. Megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, ha kerekekkel látjuk el ezeket a darabokat. Így gyerekjátékká válhat a bútorok áthelyezése, biztonságban lesz a parketta és mi is. Nem mindegy azonban, hogy milyen típusú a vasalat.

Bosszantó, ha nem gurul

Igyekezzünk alaposan megválogatni az általunk vásárolt kereket. Ugyanis ha nem elég jó minőségű terméket választunk, akkor több okunk is lesz a bosszankodásra. Ha a kerekek nem gurulnak megfelelően, akkor nagyobb erőfeszítésünkbe telik a bútormozgatás. 

Ha a vasalat nem elég erős anyagból készült, akkor eltörhet. Nem bírja el a bútor súlyát, alkalmatlan lesz a használatra. Emellett megrongálhatja a padlónkat, aminek javítása jelentős költségekkel jár. Épp ezért vásároljunk prémiumminőségű, megbízható fémkerekeket.

A ruhásszekrény is mobilissá tehető

Amikor mozgatható bútorokra gondolunk, ne csak a kis fiókos komódok vagy a könnyebb vázszerkezetű berendezések jussanak eszünkbe. Ugyanis a vasalatok között ma már elérhetőek extrém terhelést elbíró termékek is. 

Akár száz tonnát is elbírnak bizonyos görgők, így nem probléma, ha a nagyszekrényt szeretnénk mobilizálni. Sőt, akár a régi zongora kerekeit is érdemes lehet lecserélni. Természetesen legyen szó egy forgósszékről vagy egy fürdőszobaszekrényről, ezekre is találunk kerekeket. 

Mobilizáljuk az irodabútorokat

Az otthonainkban is szükség lehet a rendszeres bútormozgatásra, azonban még inkább jellemző az irodákban. Főleg, ahol egy munkahelyhez több helyiség tartozik, és szükséges az anyagok mozgatása. Fémgörgőkön egyszerűen és gyorsan megoldható a kartotékszekrények helyváltoztatása. Így egyszerre nagyobb mennyiségű irat is mozgatható anélkül, hogy fizikai terhelésnek tennénk ki a munkavállalókat. 

A fémkerekek akár raktárakban is jó szolgálatot tehetnek. A száz tonnás súlyhatárt el nem érő árukészlet ugyancsak könnyen mozgathatóvá válik. Emelett jóval kisebb költséget jelent, mint akár egy targonca beszerzése.

Vertikálisan is mozgatható bútorok

Nem csak vízszintes mozgásról lehet szó, ha bútorokat mobilizálunk vasalatok segítségével. Fel és lefelé is változtathatjuk a bútorok elhelyezkedését. A prémiumminőségű állítható fémlábak minden bútor billegését megszüntetik. A legegyenetlenebb padlón is biztos lábakon állhat az étkezőasztal vagy a kedvenc komódunk.

A vertikálisan mozgatható bútorlábakat akár külön magasságba is állíthatjuk, így minden felülethez igazodni tudnak. Ezáltal megszűnik a bútorok labilitása, ami biztonsági és kényelmi szempontból is fontos. Nézzünk körül a vasalatok piacán, és tegyük komfortosabbá otthonunkat, irodánkat.

(x)