Csúcstechnológia két keréken

Az elektromos technológia egyre inkább életünk szerves részét képezi. A laptopunk és a telefonunk már alapvető társunk a mindennapokban, az autók is zöldebbé válnak, otthonainkban is okos eszközöket használunk és már kerékpárjainkat is hajthatja áram. (x)

hirdetés

De miért is jók ezek a bringák, mivel tudnak többet? A Biciklikk.hu kerékpárszaküzlet és szerviz munkatársai a téma szakértői, ők segítenek minket azon csúcstechnológia megértésében, ami forradalmasítja a kerékpárokat.

Hogyan működnek az elektromos kerékpárok?

Az elektromos kerékpárok közül a legnépszerűbbek azok a biciklik, amik rásegítéssel működnek (pedelec), vagyis a motor csak akkor segít, ha mi is tekerünk. Viszont, ha elkezdünk tekerni, a beleadott erőnk többszörösét érjük el a villanymotor segítségével, így úgy érezhetjük, nincs leküzdhetetlen emelkedő, és különösebb erőlködés nélkül tudunk lehagyni autókat a napi forgalomban, ugyanis a gyors városi közlekedésre legalkalmasabb eszköz bizonyítottan a kerékpár.

Az energiatárolók a telefonunkban alkalmazotthoz illően szintén Li-ionos technológiával működnek, így hosszú élettartamuk mellett olcsón és gyorsan lehet őket tölteni otthon egy sima konnektorból is pár óra alatt, hatótávuk pedig átlagosan 80-100 km körül van. Az akkumulátor akár 1000 ciklust is kibír komolyabb teljesítményvesztés nélkül, ami rendszeres használat mellett is több év.

Az ideális városi cirkáló: az e-roller

Az e-bringák mellett a rollerek között is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektromos meghajtás, ahol egy karral tudjuk szabályozni a villanymotor hajtását, így akár erő befektetése nélkül is tudunk menni ezekkel a masinákkal. Ugyan kisebb hatótávolságra vannak tervezve, de városban rendkívül praktikus útitárs, több napig tudjuk használni egy feltöltéssel, pár óra alatt teljesen feltöltjük, ráadásul mérete miatt szinte mindenhol elfér, összehajtva az irodában is.

Biciklikk, az e-bringák szakértői

A Biciklikk.hu kerékpár-webáruház és szaküzlet az elektromos hajtású kerékpárok és rollerek szakértője, rendkívül széles választékkal, minden árkategóriában, hogy mindenkinek ideális megoldást tudjanak kínálni minden élethelyzetre és minden érdeklődőnek. Kiválóan felszerelt szervizhátterüknek köszönhetően, ha bármi probléma akadna a biciklivel, rájuk bizton számíthatunk.

Ha kipróbálod, beleszeretsz

A Biciklikk.hu csapatának tagjai folyamatosan képzik magukat, hogy állandóan teljes körű szolgáltatást tudjanak nyújtani és a kerékpározás élményét át tudják adni. Így tesztnapokat is tartanak, ahol kipróbálhatjuk a legújabb technikát, legutóbb a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarát töltötték meg elektromos biciklikkel, rollerekkel és tandemkerékpárral.

A rendezvényen több száz érdeklődő próbálhatta ki a villanymotorral hajtott kétkerekű gépeket és a hihetetlen teljesítménytöbbletet, amit az elektromotor nyújt használójának. Az emelkedőkkel tarkított helyszín tökéletesen mutatta be az e-kerékpárok előnyeit és a könnyebbséget, amit biztosítanak.

(x)

Hirdetés