Ezeket kell tudni, ha mosógépvásárlás előtt állunk

A tökéletes mosógép kiválasztása érdekében alapos mérlegelésre van szükség. Számos technikai tulajdonság számbavétele ajánlott, illetve figyelembe kell vennünk a saját preferenciáinkat is. Nem mellesleg érdemes törődni az ár-érték aránnyal is. Az alábbi összefoglaló a tudatos kiválasztást igyekszik segíteni.

Amikor a számunkra ideális mosógépet szeretnénk megvásárolni, mindenekelőtt a típus kapcsán kell döntést hoznunk. A mai napig a hagyományos elöltöltős gépeket tartjuk a legjobb választásnak abban az esetben, ha kellő méretű szabad hely áll rendelkezésre. Előfordul azonban, hogy  helytakarékosságra van szükség. Ez esetben kétféle megoldás közül választhatunk. A keskeny elöltöltős gépek nem sokban különböznek a hagyományos kialakítású készülékektől, csupán az alapterületük kisebb. Ennek megfelelően a hatékonyságuk is kiváló, de számolni kell az előrefelé nyíló ajtó helyigényével. Ha minden négyzetcentiméter számít, abban az esetben felültöltős mosógépet érdemes választani. Ezek még kisebb alapterülettel rendelkeznek, ráadásul a felfelé nyíló ajtó sem akadályozza a szabad mozgást. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a felültöltős gépek szerkezeti kialakítása kevésbé teszi lehetővé az energiatakarékos működést.

A családok többségénél fontos preferencia az ár. A 100 ezer forint alatti készülékeik is megbízható gépek, de a képességeik és a várható élettartamuk alacsonyabb lehet. Kissé magasabb árkategória jellemzi a Whirlpool gépeit, amelyek között felültöltős változatokat is szép számban találunk. De meg kell említeni a Candy, az Electrolux, a Samsung, az LG, a Bosch gépeit is, amelyek mind jó választást jelenthetnek körültekintő mérlegelést követően.

A megfelelő mosógép kiválasztása érdekében érdemes figyelembe venni különböző paramétereket is, mint például a dobkapacitás. Az általános javaslat szerint egyszemélyes használatra 4-5 kg, pároknak 6-7 kg, családoknak 7 kg feletti kapacitás lehet észszerű választás. Persze a ruhák koszolódása felülírhatja az ilyen általános javaslatokat. Érdemes figyelni a zajszintre is, ami abban az esetben bír nagy jelentőséggel, ha a készüléket nyitott térben vagyunk kénytelenek elhelyezni. Ilyen esetben érdemes előnyben részesíteni a zajcsökkentő burkolatokkal és csapágyakkal ellátott változatokat. Ne feledkezzünk meg a rendelkezésre álló programokról sem. Az általánosan ismert funkciók az összes ismert gyártó esetén rendelkezésre állnak, ugyanakkor az egyéni igényeink odafigyelést követelnek meg. Szükség lehet olyan funkciókra és mosási programokra, amelyek nem
állnak rendelkezésre minden esetben; ilyen lehet például az antibakteriális mosás.

Ha kellő odafigyeléssel választunk mosógépet, biztosak lehetünk benne, hogy megelégedettséggel használjuk majd a készüléket. Némi utánajárással nem csak a mosás hatékonyságát javíthatjuk, hanem pénzt is spórolhatunk.

(x)

Hirdetés