Hódít a Búza téri termelői kispiac

Pécsett is kezdenek megjelenni azok az időszakos piacok, amelyeken ellenőrzött módon kizárólag pécsi és környékbeli őstermelők, kistermelők vehetnek részt, ezzel is elősegítve saját termékük piaci megjelenését, értékesítését. 

hirdetés

A termelői piacokon minden árus a saját termékét kínálja, nem kereskedőkkel találkozunk.­ Ilyen termelői piac a Búza téri kispiac is, ahol:

  • jelenleg 50 ellenőrzött őstermelő, kistermelő kínálja az áruját, de az árusok száma hétről hétre egyre nő,
  • márciustól karácsonyig minden szombaton 7–12 óra között igazi vásár van,
  • pécsi és környéki termelők árulják többek között az általuk készített termelői mézet, lekvárt, túrót, sajtot, egyéb tejterméket, szezonális gyümölcsöket, zöldségeket, tojást, házi füstölt árut és savanyúságot,
  • könnyű parkolni és idejutni, mivel ebben az övezetben szombatonként nem kell fizetni a parkolásért,
  • mivel a központban van, így gyalogosan is jól megközelíthető.

holding

A Búza téri kispiac a szokásos téli szünet után március 12-én nyitott meg újra, azóta itt minden szombaton piac van. Az elmúlt hónapok bizonyították: mostanra beérett a kezdeményezés, egyre több az árus és a vásárló is. Vannak, akik a fizikai közelség miatt kedvelik ezt a helyet, de a többiekhez hasonlóan ők is szeretik, hogy itt biztosan termelői árut kapnak azoktól, akik a következő alkalmakkor is itt lesznek. Nem is kell máshová menni, hiszen rendkívül széles a kínálat termékekből és alapanyagokból egyaránt. Semmiképpen nem éri meg elmulasztani, mert itt igazi termelői-kispiaci hangulat uralkodik, ahol az egészséges, helyi termékeken van a hangsúly.

A Búza téri termelői piacot a Pécs Holding Zrt. és a Pécsi Patrónus Kft. közösen szervezi. Jelenleg alkalmanként átlagosan ötven árus települ ki, ami bőséges kínálatot jelent. A kihasználtság évről évre folyamatosan növekszik, még szezonon belül is. Ahogyan pedig javul az időjárás, érnek a szezonális gyümölcsök, jelennek meg a termények, áruk, úgy az árusok is egyre többen lesznek, tehát számítani lehet a kínálat bővülésére.

(x)