Igazi ünnepi csoda vár a pécsi Karácsonyországban!

Már második alkalommal rendezték be november 2-e és december 31-e között a Pécs Plazában a Karácsonyország névre keresztelt, ünnepi kiállítás és vásárt: idén a tavalyinál is nagyobb területen várja a csupán gyönyörködni, valamint a szeretet ünnepére vásárolni vágyókat is a csodálatos mesevilág, tele fénnyel és csillogással. (x)

A hatalmas kiállítótér telis tele van gyönyörű tárgyakkal: találhatunk itt a karácsonyfaégők óriási választékától, a saját készítésű dekorációhoz való alapanyagokon át, az otthoni fa feldíszítéséhez inspirációt adó kiállítási példányokig mindent, ami az ünnepi hangulathoz hozzájárulhat. Mindemellett pedig csillogó, – többek között Pécsett készülő – ékszerek és ajándéktárgyak, de a karácsonyi lakoma szép tálalásához nélkülözhetetlen terítékek is megtalálhatók például Karácsonyországban.

Külföldi és magyar gyártású díszeket is vásárolhatunk a karácsonyfánkra

Különlegességnek számítanak például a füst-, csepegés-, és károsanyag-kibocsátásmentes gyertyák; a rendkívül alacsony fogyasztású és időzítővel ellátott okos izzósorok; a szimpla hógömbök helyett folyamatosan mozgó karácsonyi életképek; valamint a Swarovski kristályokkal ékesített díszek.

Varga Sándor célja a Karácsonyországgal, hogy élményt adjon nemcsak a pécsieknek: időseknek és fiataloknak 

Varga Sándor, a vásár-kiállítás megálmodója lapunknak elmondta, céljuk első sorban nem is az eladás, sokkal inkább ötleteket szeretnének adni a pécsieknek, hogyan lehet más, még hangulatosabb a karácsony az addig megszokottnál. Ezt a célt pedig leginkább a különleges tárgyakkal, mint például a csipkével és kristályokkal díszített fenyőkkel; illetve a legmodernebb technológiával ellátott fényekkel tudják elérni.

– Az ötlet onnan jött, hogy sokfelé jártam a világban és láttam, milyen különleges módokon ünneplik a karácsonyt. Sok különböző hagyományt figyeltem meg, ami a díszítést és a készülődést illeti, sokfajta szemszögből láthattam az ünnepet. A meghittség fogott meg engem leginkább, ezt szeretném éreztetni az ide látogatókkal is – mondta az ötletgazda.

Karácsonyország valódi élményeket, kreatív ötleteket és igazi látványosságot kínál a
látogatóknak. Vonzó akciókkal és értékes nyereményekkel teszi még izgalmasabbá az ünnepi készülődés időszakát! A folyamatosan bövülő képgalériákat és az aktuálisan elérhető közönségjátékok információit megtalálják Karácsonyország hivatalos Facebook-oldalán.

Karácsonyországban rajzversenyt és adventi koszorú versenyt is hirdettek, melyek
részleteiről, az értékes díjakról és a nevezés pontos menetéről Karácsonyország weboldalán
tájékozódhatnak az érdeklődők. Sőt, kívánságfa is áll a területen, melyre bárki felírhatja nevét és nagy nyereményeket sorsolnak majd ki a résztvevők között. Mindemellett csoportokat is szívesen fogadnak a kiállítás területén, akik így közösen gyönyörködhetnek a berendezésben.

Eredeti Swarovski kristályokból készült Berns ékszerek is kaphatók

(x)

Hirdetés