Így lehet pár óra alatt több tucat szakmával megismerkedni

Kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. A Szakmák Éjszakáján mi ezt az élményt kínáljuk: megmutatjuk azt a kevésbé látható világot, ami mellett a legtöbbször elmegyünk, azoknak az embereknek a munkáját, akik nélkül nem lenne teljes és működőképes világunk.
A fiatalok ezen az éjszakán nem csak megismerhetnek ezekkel, hanem ki is próbálhatják magukat, hogyan állnának helyt az életükben.

hirdetés

Egy éjszaka, amikor a programozótól a menedzserig, asztalostól a vegyészig, gépi forgácsolótól a pincérig minden lehetsz! És ki tudja… Hátha egy nap Te leszel az, aki megtalálja a siker titkát.

Sokféle éjszaka van, múzeumok-, kutatók-, fürdők éjszakája, de miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája? Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövőt, lehetséges életutakat, hobbit kínálunk. Most egy éjszaka alatt végigjárhatják a pécsi szakképző iskolákat, feltárhatják a menő szakemberek titkait, megnézhetik, melyik foglalkozás mit takar.

Látogass végig akár több tucat pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

Résztvevő tagiskolák: A Pécsi Szakképző Centrum pécsi tagintézményei:

  • Angster János Szakképző Iskola

  • Zipernowsky Károly Szakközépiskola

  • Simonyi Károly Szakközép- és Szakiskola

  • Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola

  • Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola

  • Pollack Mihály Műszaki Szakközép-, Szakiskola és Kollégium

Az iskolákban több mint 70 rendkívül érdekes program lesz: pl. drón reptetéstől a 3D-s tervezésig, az autó tuningtól a CNC esztergályozásig, hegeszthetnek, palacsintát süthetnek, más népek gasztronómiájával ismerkedhetnek. Katasztrófavédelmi bemutató lesz, a bátrabbak tűzoltóautó emelőkosarából gyönyörködhetnek az esti városban és számos pécsi hírességgel is találkozhatnak az érdeklődők. (Vivat Bacchus énekegyüttes, Knoch Balázs, Tóth Miklai Tibor világ-, európa- és magyar bajnok Kickboxos).

Szeretettel várunk mindenkit 2016. április 15-én 17-22 óráig! Részletes információ a Pécsi Szakképzési Centrum és valamennyi tagintézményünk honlapján.

szakma_logo

(x)