Izzadtság nélküli alakformálás

Eljött a tavasz, és egy ugrásra van a nyár, beköszöntött a lenge, rövid ruhák időszaka. Immár nem lehet beburkolózni egy nagy kabátba, vagy egy magas szárú csizmával megbolondítani az öltözékünket, egyre inkább egyértelmű lesz, hogy mi van a ruha alatt.

hirdetés

A nagy rohanásban sokakat váratlanul ér, hogy ideje lenne ledobni a télen óhatatlanul felszedett kilókat. Persze felhúzni a futócipőt sosem késő, és tavasszal könnyebb módot találni az alakformáló mozgásra. De ha éppen nincs erre időnk, lehetőségünk és váratlanul csodálatosan kell kinéznünk – vagy egyszerűen nem tudunk ellenállni a napsütésben egy szép tavaszi ruhánknak –, nem kell szomorkodnunk.

A megoldás a ruha alatt rejtőzik

Nagy szerencse, hogy egyre divatosabbak az alakformáló fehérneműk. Ez azon kevés dolgok egyike, amit Kim Kardashiannak köszönhetünk.

A mostani sztárok már szemrebbenés nélkül bevallják, hogy káprázatos alakjukat nem kis részt az alakformáló alsóneműknek köszönhetik. Néha már-már az az érzésünk, a vörös szőnyeges megjelenés kötelező eleme egy elasztikus bugyi vagy testszínű leggings megvillantása. Azt is lehet tudni, a sztárok márkája ezen a téren a Spanx.

Annak idején, mikor Bridget Jonesról derült ki, hogy alakformáló bugyit hord, még csak nevettünk rajta, ma már hipertrendinek számítana.

Mi is hívjuk hát segítségül ezeket darabokat addig is, amíg elérjük az álomformánkat.

Minden problémára megvan a megoldás

Ha a kebel méretünkkel nem vagyunk elégedettek, és a mellrészen hangsúlyos ruha egy kis pluszt kívánna meg, akkor elég egy push up melltartó, és máris egy gonddal kevesebb. A push up hatás lényege, hogy középre és magasra tolja fel a betét a kebleket, ezáltal azok dúsabbnak tűnnek.

Persze van, aki az ellenkező problémával küzd, annak a látványcsökkentő melltartó optikai trükkökkel vonja el a figyelmet a túl hangsúlyos testrészről.

A derékrészen felbukkanó problémákon a hasleszorító egyberészesek hivatottak segíteni, amelyek egyben melltartóként működnek. Ezek nagyon stabilan tartanak. Egy body ráadásul nagyon nőies ruhadarab önmagában, sokan szexibbnek tartják, mint egy bugyi-melltartó párosítást.

A karcsúsító kombiné is szuper megoldás egy áttetsző ruha alá; a body vagy kombiné akár a felsőkarunkat is formálhatja.

alakformalas

Amennyiben nincs szükség az egész törzs ‘helyén tartására’, akkor többféle termék közül választhatunk.

A magas derekú bugyi egészen a bordákig felér, és lelapítja, eltünteti az egész hasat. Az biztos, hogy a mellkasi légzést fogjuk gyakorolni egy ilyen darabban egész este, de nem lesz gondunk többet azzal, hogy behúzzuk a hasunkat.

Biciklisnadrág szerű, emelt derekú darabot is választhatunk, ez formálja a combot, feneket és a hasat is egyidejűleg. Ha attól tartunk, egy vékony, finom anyagú ruhán át hurkák látszódhatnak ott, ahol a bugyink véget ér, egy ilyen extra alakformáló alsóban ez mindenképpen elkerülhető.

A választék nagyon széles, ha a bugyi alsó vonala például átütne a szoknya vagy nadrág fenekén, akkor pocakleszorító tangát is felvehetünk.

Nemcsak bugyi, hanem harisnya vagy leggings is formálhatja a kritikus részeket, feneket, combot, magasított derékrésszel a hasat is. Ha nem szeretjük a nagymamabugyi jellegű alsóneműt, szavazzunk erre!

Egy utolsó trükk: a harisnya eleve szép lábat csinálhat minden különösebb betétrész nélkül, hiszen egy testszínű, visszafogottan csillogó darab egyenletessé teszi a lábat.

(x)