Környezetvédelmi pályázatot hirdet a LAFARGE a 8. osztályosoknak

Ballagó általános iskolai osztályok részére videopályázatot hirdet a LAFARGE Cement Magyarország Kft. – a Föld Napján. A vállalat 2021. május 25-éig háromperces filmeket vár a vállalkozó kedvű diákoktól a környezetvédelem témájában.

hirdetés

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. idén ünnepli fennállásának 10 éves jubileumát.
A jeles évforduló alkalmával a cég videópályázatot hirdet, amelyre ballagó általános iskolai osztályok jelentkezését várja.

„Az EMLÉKFÁT A JÖVŐNEK videópályázatunk kettős célt szolgál. Egyrészről a LAFARGE
fenntarthatósági célkitűzéseinek keretében a fiatal generáció környezetvédelmi szerepére kívánjuk felhívni a figyelmet. Hisszük, hogy az ő szerepvállalásuk is kell ahhoz, hogy egy mindenki számára élhetőbb világot teremtsünk. Másrészről a Királyegyházi Cementgyár idén ünnepli 10. jubileumát, amely alkalomból az osztályokkal együtt állíthatunk emléket az elmúlt időszaknak. A emlékfák ültetése pedig egyúttal utat is nyit egy zöldebb jövő felé. A holnap nincs megírva, a jövő velünk épül” – ismerteti a pályázat célját Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgatója.

A pályázat kiírója az osztályoktól azt várja, hogy legfeljebb háromperces filmben mutassák be és fejtsék ki, mit jelent számukra a környezetvédelem. Mit tettek eddig a környezetük védelme érdekében az iskolájukban, és azon kívül. A tanulók javaslatokat is megfogalmazhatnak a felnőtteknek, hogy mit tegyenek másként a környezetünk védelméért.

A pályázatok elkészítésének és beküldésének határideje 2021. május 25.

A részvétel további feltétele, hogy az adott osztály a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának és Bükkösdi Kőbányájának vonzáskörzetében, illetve Pécsen vagy Szigetváron működő általános iskola 8. osztálya legyen. (Az érintett települések pontos listája a LAFARGE honlapján tekinthető meg.)

A beérkezett pályaműveket a LAFARGE szakmai zsűrije díjazza, illetve a vállalat Facebook-oldalán keresztül közönségszavazat által is egy nyertest választanak ki.

Az eredményhirdetés június 5-én lesz.

A pályázat 10 nyertes osztálya egy-egy emlékfát helyezhet el iskolájukban (udvaron), avagy településükön egy emléktáblával együtt. Továbbá 2021 őszén – a vállalat 10 éves jubileumi ünnepségéhez kapcsolódva – e fák „testvéreit” a Királyegyházi Cementgyár területén ültethetik el.

További információ és jelentkezés a LAFARGE hivatalos weboldalán, a www.lafarge.hu
felületen érhető el.

Mondjátok el a ti környezetvédelmi történeteteket és állítsatok emlékfát az
iskolátokban!

(x)