Lascana – a kényelmes tanga létezik

Sokan ódzkodnak a tangától, vagy csak a lehető legritkábban veszik fel. Hétköznapra ugyanis luxusnak minősítik, hogy ezt a szűk fehérneműt hordják. Ám, hogy a tanga csak alkalmi ruhadarab lehet, igazából tévedés.

hirdetés

A bugyikkal, sőt általában a fehérneműkkel kapcsolatban olyannyira egyéni mindenkinek a véleménye, hogy ha női körben izgalmas, parázs beszélgetést szeretnénk kezdeményezni, csak fel kell vetni például a címben is megjelenő kérdést: kényelmes-e a tanga, vagy sem? Érdemes egy átlagos napon hordani, vagy sem? (Ha férfiak is beszállnak a témába, még érdekesebb lesz..)

Cikkek garmadája foglalkozik azzal a női hírportálokon, hogy milyen fehérneműt érdemes választani, azon tartva a fókuszt, hogy egy bugyi vagy kényelmes, vagy szexi.

Valójában ez a ‘felosztás’ már kicsit idejétmúlt. Ugyanis a fehérnemű-gyártásban annyi fejlesztés történt, hogy ma, amikor szuperbiztos fehérneműk léteznek és mindent tudó alakformáló ruhadarabok, már egy zsinórtanga is lehet komfortos.

A tanga sötét múltja

A ruhadarab múltjában kereshető a megítélésének a gyökere, ugyanis ez az alsó eredetileg az erotikus táncosnők ruhatárához tartozott a 20. század első évtizedeiben. Az úrinők teljesen funkcionális, nadrág fazonú bugyit hordtak, amiben semmi kihívó nem volt.

Kivágott bugyit vagy fürdőruha alsót hordani tabu volt még a kapudöntögető ötvenes-hatvanas években is. Brigitte Bardot forradalmi bikinije – ő volt az első híresség, aki ezt nyilvánosan magára öltötte – ma már nadrágocskának minősülő alsórészből állt.

A tanga fazonú bikinialsó hazája Brazília, de ez a viselet is csak a hetvenes évek óta van jelen a strandokon. Jelenleg éppen kevésbé minősül trendinek, de ez csak annyit jelent, pár év, és a divat örök körforgása vissza fogja hozni.

Mindennapokhoz ne a csipkét válasszuk

A tanga tehát alkalmi jellegű, randihoz illő fehérneműnek számít. Ám nyugodtan lehet minden nap hordani, köszönhetően annak, hogy varrás nélküli és rugalmas anyagból készült verziói már kényelmesnek minősíthetőek.

Léteznek nem csipke, hanem elasztikus anyagú tangák, amelyek sportos érzetet nyújtanak. Ha nem műszálas, hanem pamut darabot választunk, semmivel sem kevésbé higiénikus vagy egészséges, mint egy ‘teljes’ bugyi. Amitől óva intenek ma a szakemberek, az a túl szűk, vérkeringést elszorító alakformáló fehérneműk álló nap történő viselése.

Sokak azért preferálják ezt a fazont, mert biztosak lehetnek benne, hogy szűk nadrágon, sorton, szoknyán át nem ütődik át a bugyi körvonala. Emellett, nem kell húzogatni, nem gyűrődik ide-oda, mint egy bővebb bugyi.

Vannak olyan verziói a tangának, amelyek tényleg kimondottan erotikusak, például a zsinórtanga, amelynek hátsó része szinte csak jelképesen létezik. Ez a g-string, vagy picit vastagabb hátsó pánttal v-string néven futó alsónemű valóban nem a kényelem netovábbja, és nem is nevezhető higiéniai szempontból sem praktikusnak. Ám a tangának még számos verziójából választhatunk.

És egy hatalmas előnye van ennek a fazonnak: még ha nem is látja aznap senki, szexinek és csajosnak fogjuk érezni magunkat benne.

(x)