Madárbarát közösség Pécs szívében

Megnyitotta kapuit a Pécsi Éltes EGYMI madárbarát iskolakertje, amely a természet tapasztalat útján történő megismerésében segíti majd a diákokat. A speciális nevelési igényű gyermekek mellett a környező intézmények is használhatják majd a kertet.

hirdetés

A Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a DDC Zöld Megoldás-pályázatának keretében nyert támogatást az iskolakert létrehozására, a projekt megvalósulásához 1,5 millió forint támogatással járult hozzá a vállalat. A kert a speciális nevelési igényű gyermekek oktatását segíti majd azáltal, hogy közelebb hozza számukra a természetet, segíti őket a zöld szemléletmód elsajátításában. A projekt példaértékű a helyi közösségek összefogásában, az értékek megosztásában. A környéken ugyanis több, gyermekek nevelésével foglalkozó intézmény is található, az iskolakert pedig nyitott lesz számukra is; a szomszédos óvodába járó gyermekek és a Baptista Szeretetszolgálat Széchenyi István Általános Iskola tanulói egyaránt használhatják majd az udvart.

Az iskolakert ünnepélyes átadóját május 17-én tartották, amelyen az intézmény vezetése és a DDC képviselői is tiszteletüket tették. Az eseményen Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket, a DDC részéről Müller Ádám műszaki vezérigazgató-helyettes úr osztotta meg gondolatait a projekt kapcsán. A diákok műsorát követően adták át a DDC és az intézmény képviselői a madárbarát iskolakertet.

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011-ben hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot azért, hogy támogatásával hozzájáruljon különböző fejlesztések, programok megvalósításához, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére szolgálnak. Hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója számára kiemelten fontos az is, hogy tevékenységét fenntartható módon, a társadalmi és környezeti szempontok maximális figyelembe vételével végezze.

A DDC társadalmi felelősségvállalási programjáról bővebben a vállalat honlapján olvashat.