Modern padló- és falburkolatok

Ha éppen padlóburkolást tervezünk, gondosan kell mérlegelnünk a lehetőségeinket. Érdemes számba vennünk az összes elképzelhető megoldást. Csempét, kőburkolatot, járólapot, esetleg egy másik anyagot válasszunk? Ebben a cikkünkben megpróbálunk segíteni a döntésben!

Ismerd meg a Ceramint!

A Ceramin ásványkompozit padló még az LVT vagy vinyl padlóknál is jobban teljesít. A csempe-, kő- vagy faburkolat hatású LVT vagy vinyl műanyagból készült padlókat a Ceramin messze túlszárnyalja. 

Az extravagans.hu Ceramin burkolatának több előnye is van. Mindenekelőtt törhetetlen, így nem történik semmi baj, ha esetleg ráesik valami. Nagyon könnyű, ezért személyautóval is könnyedén meg tudjuk oldani a hazavitelét. Meleg érintésű, ezért nem gond, ha a gyerekek mezítláb szaladgálnak rajta. Mindennek a tetejébe meglehetősen dekoratív és elragadó felületet valósíthatunk meg vele.

A fugázásra nincs szükség, ezzel pedig nemcsak időt és pénzt spórolhatunk, hanem a hibalehetőségeket is a minimálisra csökkenthetjük. Ha bontás nélküli fürdőszoba felújításra vágyunk, nyugodtan feltehetjük a már meglévő burkolatra is, ezzel ugyancsak időt nyerhetünk. 

A lapok maximálisan méretpontosak, ráadásul burkolás után sem zsugorodnak, az illesztéseknél pedig nem keletkeznek rések. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nincs szükség sem csempevágóra, sem más speciális eszközre. Teljes mértékben környezetbarát és nem ártalmas az egészségre, továbbá az is mellette szól, hogy újrafelhasználható anyagokból készült. 

Költséghatékonyság 

A legolcsóbb padlóburkoló lapok kb. 2000 Ft, a középkategóriások pedig kb. 5000 Ft körül mozognak. Természetesen ebben az esetben is elmondható, hogy a határ a csillagos ég. Nem ritka a 100.000 Ft/m2 áru lap sem, ez a leggazdagabbak igénye. Egy középkategóriás lap mellé szükséges még csemperagasztó (kb. 900 Ft/5 kg) és fugázó (kb. 600 Ft/kg). Ezt követi a munkadíj, ami fugázással együtt kb. 10 000 Ft szokott lenni. Itt is igaz, hogy aki az olcsóbbat választja, többet költ, hiszen ha spórolni próbálunk, a minőség is rosszabb lesz, így utólag kell majd ráfizetnünk (újrabontani, újraburkolni). Összesen 18 000 forintnál olcsóbban nem nagyon jövünk ki.

Ezzel szemben a Ceramin lapok 12 000 Ft/m2 áron kaphatók. És persze itt se felejtsük el a ragasztót (630 Ft/m2). Fugázásra viszont nincs szükség, így fugázó sem kell. Ezen kívül a munkadíjon is rengeteget spórolhatunk, hiszen saját magunk is meg tudjuk csinálni. Így végeredményben 12 630 Ft/m2 áron gyönyörű burkolatot kaphatunk. 

Saját magad csinálod

Annak, hogy nem kell burkolót keresnünk, több előnye is van. Sok időt spórolhatunk, senkihez nem kell alkalmazkodnunk. A saját tempónkban dolgozhatunk. Nem jár zajjal és törmelékekkel, így nem zavarjuk a szomszédokat. Pont olyan lesz, amilyennek megálmodtuk, senki más elképzeléseit nem kell követnünk. 

Érdemes a Ceramint választanunk, hiszen a kivitelezés gyors, az eredmény pedig magas szakmai színvonalat képvisel.

(x)