Nyári hőségben? Melltartó nélkül?

A nyári hónapokban minden ruhadarabot túlzásnak érzünk magunkon, és különböző trükkökkel próbáljuk a melegérzetet csökkenteni. Ahogy a forró égöv alatt élő népek már régóta kitapasztalták, a legjobb megoldás nem az, ha minél jobban levetkőzünk, és kitesszük a bőrünket a napsütésnek, hanem a természetes, jól szellőző, világos anyagok – például lenvászon – bevetése.

hirdetés

Minél kevesebb és vékonyabb réteggel érdemes fednünk magunkat, és a napszemüveg helyett egy könnyű kalap lehet a legjobb barátunk.

A nyár nagy kérdése – melltartóban vagy anélkül?

Ha igazán nagy a hőség, akkor még az alsóneműtől is izzadunk. Azonban ritkán tehetjük meg, hogy annyira nekivetkőzzünk, hogy még a melltartót is otthon hagyjuk.

A tengerparton, vagy egy nyaralóhelyen tölthetjük egy szál trikóban, vagy egy könnyű ruhában a napot, de ha ‘civilizáltabb’ helyen vagyunk – nem is beszélve a munkahelyi környezetről -, be kell tartanunk bizonyos öltözködési szabályokat.

Emellett nemcsak az illemszabályok, illetve a céges előírások miatt nem dobjuk le magunkról a melltartót olyan könnyedén, sokan kényelmetlenül érzik magukat, ha nincs rajtuk valamelyik kedvenc darabjuk.

Hiszen ez a ruhadarab a kebel megtartását, formázását biztosítja, amit a legtöbb nő nem szívesen nélkülöz.

Hogyan érjük el a tökéletes külsőt izzasztó időben?

Ha olyan helyen kell megjelennünk, ahol elengedhetetlen a melltartó – állásinterjún például kötelező viselet -, akkor könnyű, nyári verziót válasszunk.

Push upban, illetve bármilyen más betétes melltartóban nem érdemes elindulni reggel otthonról egy forró júniusi napon, mert már délelőtt úgy fogjuk érezni, mint akit kipárnázva beültettek egy szaunába. A szoptatós melltartó nyári viseléséért érdemérmeket kellene osztogatni az anyukáknak.
Természetes anyagot érdemes választani, a műanyag (például a poliészter) nem bír mit kezdeni az izzadsággal. A szilikonpánt nem mindig jó megoldás, mert kiütéseket okozhat a melegben, mellesleg esztétikailag is eléggé megosztó.

melltartonelkul

A könnyű, nagyon kivágott ruhák alá találták fel a melltartó alternatíváit, amelyeket érdemes kipróbálni. A mellbimbótapasz remek megoldás, igaz, tartani nem tart, ezért a kisebb méretekkel rendelkezők tudják igazán igénybe venni, vagy azok, akiknek nagy a keble és tökéletesen áll önmagában.

Hogyha nem szeretnénk, hogy szembetűnő legyen a fehérnemű hiánya, akkor egy fodros, ráncolt, vagy hasonlóan figyelemelterelő felsőt érdemes felvenni az áttetsző topok helyett.

Ha alátámasztást is szeretnénk kebleinknek, a melltartótapaszok elvileg láthatatlan és tökéletes megoldást nyújtanak. A mellemelő tapasszal feljebb rögzíthetjük a kebleket, igaz, ez a termék a mellbimbó problémára nem ad választ.

A felragasztható öntapadó melltartóval – ami egy szilikonpárnára hasonlít, amit a ruha alatt, a kebleken lehet viselni – is lehet kísérletezni. Ám nyáron ez a levegőt nem áteresztő, ragasztós applikáció inkább csak pár órára optimális: hőség és izzadás esetén akár el is ereszthet a ragasztó, és leeshet az öntapadós darab. Nem véletlen, hogy a sztárok, illetve stylistjaik inkább trükkös ragasztócsíkok felhelyezésével oldják meg ugyanezt a kérdést.
Arról ne feledkezzünk meg végezetül, hogy egy esetben mindig ragaszkodjunk a melltartóhoz a legnagyobb melegben is, ha a kicsinél nagyobb méretekkel rendelkezünk, ez pedig a sport. A szalagok megnyúlásához vezethet, ha nem rögzítjük a kebleket intenzív mozgás közben.

(x)