Pécs a kultúra városa, ahol történelmi nevezetességek, művészeti jellegű programok és vallási épületek egyaránt jelen vannak. Páratlan városképe színvonalas természeti értékekkel társul, környékén pedig számos programlehetőség kínálkozik. Nem véletlen, hogy területe korosztálytól függetlenül népszerű akár letelepedési céllal, akár turistaként.

hirdetés

Az életminőség szempontjából azonban nem csak az a fontos, hogy milyen lehetőségeket kínál egy város, hiszen ha nincs kivel megosztani az élményeket, akkor mit sem ér az élhető, igényes környezet. Pécs az ismerkedni vágyók számára is remek választás lehet, hiszen belvárosában számos vendéglátóhely várja a gasztronómiai élményekre vágyókat. A klubok és szórakozóhelyek éppen úgy népszerűek lehetnek ismerkedési célból, mint a város remek éttermei, borozói. Ez utóbbiak egyébként első randevú alkalmával is kitűnő választásnak bizonyulnak, hiszen oldott hangulatban telhet az első beszélgetés az ilyen helyszíneken.

Társkeresés Pécs környékén

A cupydo.hu magyar társkereső tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalok és az idősebb korosztály is szívesen választja az online ismerkedést napjainkban. A kölcsönös szimpátia esetén érdemes mihamarabb sort keríteni a személyes találkozóra, így a párkeresés akár rövid időn belül eredményes lehet. Baranya megye egyébként kitűnő kirándulóhelyekkel rendelkezik, így a természet szerelmesei is garantáltan megtalálják számításukat a környéken. A romantika percei persze megélhetőek valamelyik pécsi étteremben, kávézóban is. S hogy melyek a leginkább népszerű helyszínek? Cikkünkben most ennek igyekszünk utánajárni.

Gasztronómia magas fokon

A minőségi gasztronómia és a borkultúra jegyében az Aranykacsa étterem a város szívében várja a kulináris élvezeteket keresőket. A különleges helyszíneket előnyben részesítők számára a Cellárium Étterem lehet a jó választás, ami a belvárosban helyezkedik el, méghozzá 8 méterrel a föld alatt, a török korabeli katakombákban. A Korhely étterem nemzetközi és egzotikus ételeket kínál a szerelmeseknek, az Ocean’s Sushi and BBQ bár pedig minden korosztály tetszését elnyeri izgalmas kínálatával. Élőzenés estek is előfordulnak, így komplex élményben lesz részük azoknak, akik ilyenkor választják a vendéglátóhely előnyeit.

Pizzériáktól a borozókig

Természetesen a pizza rajongói is megtalálhatják számításukat az éttermek között. A Piazza Del Grano hatalmas kávéválasztékkal is várja a betérőket, a Barbakánnál pedig a Maestro Pizzéria kínálja pizzáit, édességeit és frissensültjeit. Ismerkedéshez remek választásnak bizonyulnak Pécs kávézói is, így az I Love Pécs Café, vagy a Mecsek cukrászda is kitűnő döntés lehet első randevú alkalmával. Ha romkocsmai hangulatra vágynátok, akkor a Lompos Uszkár ajánlatait érdemes kipróbálni, a Művész Presszó pedig a kézműves sörök Mekkájaként várja a vendégeket. Grillételeket és házias fogásokat egyaránt kóstolhattok a Tüke Borházban, ahol természetesen a remek borok sem maradhatnak el, melyek oldják majd a hangulatot.

Online ismerkedés, személyes kommunikáció

A személyes ismerkedés mellett az online platformon zajló párkeresés mellett egyre többen teszik le a voksot. A szerelem és a teljes odaadás érzésének megtapasztalásához könnyen lehet, hogy az interneten keresztül vezet az út. Az előítéletek helyett érdemes egy próbát tenni, és ha kölcsönös a szimpátia, akkor valamelyik pécsi vendéglátóhelyen folytatni az ismerkedést. Mai rohanó világunkban gyakran nincsen elég idő arra, hogy az éjszakai szórakozóhelyektől, bároktól várjuk a megoldást társkeresési problémáinkra. Nézz körül online, hiszen könnyen lehet, hogy a megfelelő társ csak néhány kattintásra van életedtől. (x)

Hirdetés