Pécsen maszkadománnyal nyújt segítséget a járvány elleni küzdelemhez a Veolia

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos: a pandémia leküzdésének segítésére irányuló kezdeményezései következő lépéseként a vállalat most FFP3-as típusú arcmaszkokat adományoz kiemelt partnerei részére. Az országos szinten megvalósuló ajándékozás révén Pécsen két helyszín, a megyeszékhely vonzáskörzetében pedig további két város részesül az adományból.

hirdetés
Uránia Mozi

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-járvány hazánkban történő megjelenése óta több alkalommal járult hozzá a pandémia elleni küzdelemhez. Habár Magyarországon a vírus terjedésének az üteme az elmúlt időszakban lassult, továbbra is fontos az elővigyázatosság, hiszen jelentős a fertőzés kockázata. Ezért a Veolia újabb adományokkal igyekszik segítséget nyújtani a koronavírus elleni védekezéshez.

A vállalat 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10
önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – összesen mintegy 14 ezer darab olyan FFP3-as maszkot ajándékoz 29 magyar városban, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen. Pécs mellett többek között Ajkán, Székesfehérváron, Dorogon, Esztergomban és Budaörsön is sor kerül maszkadományozásra.

Pécsen két szervezet is részesül a Veolia adományából. Pécs önkormányzatának 1200 darab, míg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja számára 250 darab maszkot ad át a cég. A megyeszékhely körzetében további két olyan város önkormányzata is részesül az adományból, ahol a vállalat távhőegységet üzemeltet – Siklós részére 210 darab, Dombóvárra pedig 500 darab maszk jut el.

Péterffy Attila (jobb oldalon) polgármester személyesen vette át az önkormányzatnak szánt maszkokat Rudolf Pétertől (bal oldalon)

Az ajándék hozzájárul a fertőzött betegeket ápoló egészségügyi dolgozók védelméhez, de egy esetleges következő járványhullámra való felkészülésben is nélkülözhetetlen eszköz lehet.

– A koronavírus-járvány későbbi, második hullámának a kitörése nem zárható ki a közeljövőben, ezért olyan eszközöket szerettünk volna adományozni, ami mindenképpen hasznos lehet egy esetleges újabb vészhelyzetben. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk – mondta el Rudolf Péter, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.