Több száz számítógépet adományozott a HAUNI

Iskoláknak, kórházaknak és alapítványoknak adott át számítógépeket a HAUNI Hungaria. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően összesen 331 számítógép talált új gazdára adományozás útján. (x)

A HAUNI Hungariánál évtizedes hagyomány, hogy a számítástechnikai infrastruktúra fejlesztése során lecserélt darabokat a társaság eladományozza. Természetesen nem selejtes gépekről van szó, hanem olyan jó állapotú, működőképes eszközökről, amelyekre – többnyire valamilyen fejlesztés következtében – nincsen többé szüksége a cégnek. Eddig egyszerre néhány tucat gépet adott át a HAUNI, most azonban rendhagyó módon több száz eszköz talált új gazdára.

A közelmúltban egy globális projekt részeként a HAUNI lecserélte szinte teljes számítógépparkját. Az egész Körber Csoportot érintő fejlesztés célja, hogy minden tagvállalatnál azonos, a korábbinál nagyobb teljesítményű gépek legyenek használatban. Ez egyszerűsíti az egyes cégek együttműködését, a géppark karbantartását és növeli a cégcsoport versenyképességét. A beruházás nagyságrendje pedig azzal járt, hogy több száz laptop és asztali számítógép vált eladományozhatóvá  a pécsi gyárban.

– Olyan intézményeknek és szervezeteknek szerettük volna átadni ezeket az eszközöket, ahol a mindennapi működés során használni tudják azokat. Nemcsak munkavégzésre, hanem oktatási és kutatási célokra is alkalmasak, ezért első körben az iskolákat kerestük meg a felajánlással – monda el Katona Gábor ügyvezető. Az összesen 331 számítógép nagyjából kétharmada 15 baranyai általános és középiskolába került. A többiből jutott egészségügyi intézményeknek, a pécsi egyetemnek, a mentőszolgálat alapítványának, a katasztrófavédelemnek és a polgárőrségnek is.

Az ajándékozás szerves része a HAUNI társadalmi felelősségvállalási programjának. Ennek keretében a vállalat évente több millió forintot fordít közhasznú szervezetek támogatására, munkatársai pedig önkéntes munkával segítik a számukra is fontos célok megvalósulását.

(x)

Hirdetés