6 dolog, amit próbálj ki októberben!

A mostanra már sorozattá avanzsáló programajánló cikksorozatunkban minden hónapban megpróbálkozunk azzal, hogy összegyűjtsük Pécs és környéke legizgalmasabb eseményeit, bulijait, amin kötelező ott lenni és részt venni pécsiként. Íme, az októberi listánk!

hirdetés

Szívd magadba a stílust!

Október 8-ig tart, az immár negyedik alkalommal jelentkező DesignPécs, amely a Design Hét Budapest hivatalos partnerrendezvénye. Egyetemi és vállalkozói kiállítások, programok, üzletember-találkozó, divatbemutatók, design street, workshopok, ételbemutatók, marketing tanácsadások és műhelylátogatás is szerepel a programok között. Idén több mint hatvan partner csatlakozott a DesignPécshez, és a főbb helyszínek között van a Nana, a Főtér, a Bazár, az Effekt Látogatóközpont, a Nádor Galéria, a Monokrom, a Design Street – Király u. 13. – és a Nick-udvar.

Járd végig az új pécsi helyeket!

Többször is beszámoltunk az októberben nyíló pécsi vendéglátóegységekről, boltokról, amiket érdemes kipróbálni. Az biztos, hogy ha az összes, cikkben említett helyen vacsorázni szeretnénk, arra rámenne az egész októberünk, válogatni azonban megéri! Bővebb információt itt és itt találhatunk!

Teszteld az állóképességed!

A Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete izgalmas égervölgyi teljesítménytúrákkal készül. Választhatunk a 10, 20 és 40 kilométeres távok között, amiket mindenképpen gyalogosan kell megtenni – a maratoni táv garantáltan komoly kihívást jelent majd. Kattints ide még több infóért!

Hallgass klasszikus zenét szerte a belvárosban!

A Filharmónia Magyarország hagyományos őszi fesztiválját, a Zeneszüret Fesztivált idén október 6. és 10. között rendezi meg. Ilyenkor a belvárosban lépten-nyomon élő klasszikus zenébe botlanak a pécsiek, a tér-zenei produkciók mellett flashmobok, kiállítások, ifjúsági hangversenyek, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló fanfárok fogadják a városlakókat és az ideérkező kirándulókat.

Nézd meg, hogyan száguldanak az autók a Mecsekben!

Idén október 13-án újra felbőgnek a motorok és kezdetét veszi a régóta várt 51. Mecsek Rallye. A verseny, története során számos emlékezetes, érdekes, meglepő, megható és izgalmas pillanattal ajándékozta meg a versenyzőket és a nézőket egyaránt, ez idén sem lesz másképp! Menj ki az erdőbe, és nézd meg, hogyan veszik a kanyarokat a jobbnál jobb gépek! Esemény itt!

Hallgass szarvasbőgést a Mecsekben!

Októberig a gímszarvasbikák vágyakozó, harci hangjától zeng az egész Mecsek, ami a városi füleknek igazi csemege lehet! A nász idején, vagyis szeptember elejétől október végéig a kifejlett bikák jellegzetes bőgésükkel hívják fel a nőstények figyelmét. A hűvösebb, párás időben, éjszaka hallani leginkább a bikák dalát, de sokszor előfordul fényes nappal, melegben is. Az erdőjárási tilalmat figyelembe véve, a Mecsekben akár parkolóban leállva is hallhatjuk a szarvasok nászát!