7 dolog, amit ki kell próbálnod júniusban!

A hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, nyitnak a strandok, zárnak a sulik, hamarosan berobban a fesztiválszezon, nem csodáljuk, hogy mindenki tűkön ül, és alig várja a hétvégét. Van is miért izgulni, a június ugyanis oltári ütős lesz Pécsen. Rendhagyó programajánlónkban a nyár első hónapjára válogattunk eseményeket.

Hallgasd meg Plácido Domingót!

Várhatják a júniust az operarajongók, ugyanis a világhírű spanyol tenor újra Pécsett lép fel. A Plácido Domingo Classics keretein belül június 22-25. között hallgathatjuk meg a tenort. A program egyébként Pécs szervezésében valósul meg – a világhírű művész több évtizedes, kimagasló, határokon átívelő művészi munkája és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegve.

Bővebb információt itt találhatunk.


Csápolj a Fishing on Orfűn!

Június 20-án startol Baranya egyik legnagyobb fesztiválja, a Fishing on Orfű. Az ötnapos esemény egyik jubileumi ünnepsége Lovasi András 50. születésnapja, amelyet egy különleges életműkoncerttel fejelnek meg a szervezők, de lesznek ezen kívül új helyszínek, egy szombati Fishing-gála, és Lévai Balázs lesz a védőszent – állítják a szervezők. A fesztiválra rohamosan fogynak a jegyek és a bérletek, úgyhogy siess, ha idén is lazulnál a Pécsi-tó partján!

Friss infók és az esemény itt!


Csodáld meg Pécset színes fényárban, a Zsolnay Fényfesztiválon!

Tavaly nyáron több tízezer látogató lehetett szemtanúja a lélegzetelállító fényfestészeti alkotásoknak, amelyek színes ruhába öltöztették Pécs utcáit. Minden várakozást felülmúló sikert aratva mutatkozott be Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál, idén még nagyobb durranásra számítanak a szervezők. Június 30. és július 2. között több mint tízezer négyzetméternyi felület borul ismét fényárba az ország legjobb fényfestő csapatainak közreműködésével.

Nem kis elismerés, hogy ez a fesztivál nyerte el az egyik legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) által május elején kihirdetett Minősített Európai Fesztivál címet.

A legfrissebb aktualitásokról itt olvashatunk.


Nézd meg Magyarország legjobb darabjait a POSZT-on!

A pécsiek már megszokhatták, hogy az évente megrendezett, Pécsi Országos Színházi Találkozón lépten-nyomon hírességekbe botlanak a sétálóutcákon. Nem véletlenül, az esemény a honi színjátszás legfontosabb rendezvénye, igazi fesztiválhangulatot áraszt ilyenkor a belváros. Idén, június 8-17 között azonban nélkülözni kell a helyi színészeket, az ítészek ugyanis nem válogatták be a pécsiek darabjait a legjobbak közé. Újdonság továbbá, hogy idén a Pécsi Nemzeti Színház mellett a Kodály Központban is lesznek előadások és koncertek, egy alkalommal pedig az Expo Center ad otthont egy színdarabnak.

Az eseményt itt találjuk.


Kényeztesd az ízlelőbimbóid a Kincses Baranya Fesztiválon!

Másodszor rendezik meg június 2. és 4. között a Kincses Baranya Fesztivált a Pécshez közeli Orfűn: a megye gazdag kulturális és gasztronómiai hagyományainak népszerűsítését célzó rendezvény harminc programot kínál – úgyhogy idén igazán érdemes lesz autóba pattanni és kilátogatni a festői szépségű településre.

A programról bővebben itt tájékozódhatunk.


Fuss éjszaka a Mecseken, méghozzá félmaratont!

Június 17-én, este valami nagyon izgalmas történik Pécs és Orfű között, a 21,1 kilométeres távot ugyanis rengeteg helyi fogja lefutni. A fejlámpás kocogás nem verseny lesz, hanem nemes egyszerűséggel „csak” egy ingyenes örömfutás, teljesítéséért emléklap és frissítő jár majd. Aki érez magában ennyi erőt, cipőt fel, és irány a Mecsek!

Részletek és nevezés itt.


Kortyolj kiváló borokat Palkonyán

Június 3-4-én, pünkösd alkalmával ismét vár a Palkonyai Nyitott Pincék. Huszonharmadik alkalommal sütkérezhetünk és borozhatunk Baranya megye egyik leghangulatosabb vidékén, az idén kétnaposra bővült rendezvényen.

Bővebb információ ide kattintva.