Halász Judittal és az Alma zenekarral jön a Szamárfül Fesztivál!

Halász Judit, Alma zenekar, közel 100 program és Pécs legnagyobb csúszdája! Feledhetetlen hétvégét kínál a gyerekeknek az ingyenes Szamárfül Fesztivál augusztus 19-20-21-én, a Zsolnay Kulturális Negyedben! Idén is szamárság lenne kihagyni!

hirdetés

Az elmúlt négy év hihetetlen sikere után a pécsi családok már alig várják az idei Szamárfül Fesztivált, ami a régió legnagyobb gyermekfesztiváljává nőtte ki magát.

Szamarful1

Ahogy minden évben, úgy idén is központi szerepet kap a kreativitás. A különböző kézműves műhelyekben a család minden tagja együtt alkothat például pólót, saját tervezésű ékszert, papírhangszert, vagy éppen saját animációt. Lesz kreatív játszótér, interaktív mesejáték, robotépítés, Mosolyország játszóház és katalán utcai játékokat is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Melyik gyerek ne akarna indián lenni? Az Indiánok földjén programon megismerkedhetnek az amerikai indiánok művészetével és a tájakkal, ahol éltek. Készíthetnek indián használati tárgyakat és persze mindenki kap indián arcfestést is, hogy valóban megelevenedjen a mesés vadnyugat!

A kalandokat kipihenhetik a lurkók a színházi előadásokon. A Kolibri Színház előadásában látható a Vitéz László Automata című darab, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház pedig a Brémai muzsikusokat adja elő, de sok bábszínházi, sőt, csecsemőszínházi előadás is lesz a fesztivál alatt.

 

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület jóvoltából lesz kisállat-simogató, a gyerekek találkozhatnak kutyákkal, törpedisznókkal, parasztudvar állataival, baromfikkal és patásokkal és galambbemutatót is láthatnak!

Az első nap sztárvendége Halász Judit, aki 17 órától énekel a családi ünnepekről, megidézve a Kezdődhet a mulatság! című albumát. A lemez 2015-ben az év gyeremekalbuma lett és megkapta a Fonogram Magyar Zenei Díjat is. Augusztus 20-án 17.30-kor az Alma zenekar lép színpadra. A közismert gyerekzenekar a közel egyórás családi koncertje során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet. Biztosan felcsendülnek majd a nagy klasszikusok, mint az Almamánia, a Nád a házam, a Ma van a szülinapom vagy a Helikoffer. A megannyi koncert és zenés előadás közül kiemelkedik még a Rutkai Bori Banda Pizsamátor – Mesekoncertje, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje.

Nemcsak a gyerekeknek kínál programot a Szamárfül: lesz jóga a fűben, Maminbaba – Hordozós latin fitness (szórakoztató anyacsinosító), gyógytorna és egészségügyi szűrőbusz. A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

Szamarful2

A Szamárfül után sem csendesedik el a Negyed: a fesztiválon avatják fel Pécs legnagyobb csúszdáját, ami a Bóbita Bábszínház alatti játszótéren állva várja, hogy minél több gyermek csusszanjon le rajta!