Orfűn lesz az Összeöntés Ünnepe

Hatodik évébe lépett a Magyarok Kenyere program. A jótékonysági kezdeményezéshez kapcsolódó hagyományos Összeöntés Ünnepet idén Orfűn rendezik augusztus 7-én 14 órától, amelyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.  

hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által 2013 óta támogatott, a tavalyi évtől pedig a köztestület stratégiai partnerségében működő jótékonysági program mostanra országhatárokon túlnyúló, nemzetegyesítő kezdeményezéssé nőtte ki magát. A Magyarok Kenyere program során a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek össze a segítőkész adományozóktól, majd az így felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.

Fotó: Sándor Judit

Az országosan összegyűjtött búzaadományok jelképes egyesítése az idei évben az Orfűi Malommúzeumban (7677 Orfű, Füzes Antal sétány 3.) kerül sor augusztus 7-én délután 2 órától. Az eseményen minden magyarországi és határon túli terület egy-egy kis zsák búzával képviselteti magát.

Az érdeklődőket a népi hangulatú összeöntés mellett kézműves gyermekfoglalkozások, népi játékok, élő zenével kísért néptáncbemutató és táncház; valamint az esemény hivatalos dalát, a Kenyérdalt is szerző Tolcsvay László előadása várja.

Ezen a napon rendkívüli módon ingyenes tárlatvezetéssel várja a látogatókat az Orfűi Malommúzeum legújabb látványosságában, a Papírmalomban! Az ingyenes tárlatvezetés 12.00 órakor és 16.00 órakor indul.

Hirdetés