Sült a gesztenye a Gesztenyésben, állt a bál Pécsbányán!

Azt nem mondhatjuk, hogy Gesztenyés és Pécsbánya a város központi, sokak által látogatott részei, az viszont elvitathatatlan, hogy a fesztiválszezon végének egyik legnagyobb buliját itt csapják a pécsiek!

hirdetés

A már hagyományossá vált, harmadik alkalommal megrendezett Gesztenyeliget Fesztiválon pezsgett az élet egész nap. A névhez hűen a gesztenyesütés nem maradt el. De a gesztenyén kívül kisütöttek még számos családi programot is: kézműves vásár, kürtőskalács-sütés, szappanbuborék-eregetés, állatsimogató, bábszínház.

Sokan színpadra is léptek: koncertet adott a Kávéház zenekar, a Hangerdő Társulat, este az Erős Pista névre keresztelt Red Hot Chili Peppers–tribute band. Emellett megmutatták magukat a Bártfa Utcai Általános Iskola tanulói is különféle produkciókkal.

Őri László alpolgármester, a rendezvény védnöke a megnyitón elmondta, Pécsbánya elsősorban bányász közösségeiről, múltjáról híres, ráadásul ritka szép környezetben fekszik.

– De az elmúlt időszakban megszépült a közösségi ház, térfigyelő kamerákat szereltünk fel, hogy az itt élők nagyobb biztonságban érezhessék magukat. Folyik a szociális városrehabilitációs program, továbbá a Gesztenyeliget Fesztivál is a városrész népszerűsítését szolgálja. Bízzunk benne, hogy szép jövő előtt áll Pécsbánya.

– Évről évre többen látogatnak el a Gesztenyeliget Fesztiválra, már nem csak a helyiek, Pécs minden részéről érkeznek a különféle programokra.

Őri szerint cél, hogy a pécsiek ne csak ilyenkor látogassanak ki ide, hanem év közben is többször; érdemes szemügyre venni a természeti értékeket. Váljon minél népszerűbbé Pécsbánya, ez további lendületet adhat fejlődésének.

 

Őri szerint a városrész népszerűsödése lendületet adhat a fejlődésnek

– Mi sem bizonyítja jobban a városrész kivételes természeti adottságait, mint az, hogy az Ezeréves Gesztenyefa már a Pécsi Értéktár részét képezi – tette hozzá.

Köszöntője után a mese- és rajzpályázatok eredményhirdetése következett, a számos kategóriában több tucat fiatalnak adhattak át kis nyereményeket.