A PTE a legjobb vidéki egyetem!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education. A világ legjobb nyolcszáz egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) is felkerült az eredményei alapján, méghozzá a legjobb magyar vidéki egyetemként!

hirdetés

A Times Higher Education rangsorában szerepel a hazai felsőoktatási intézmények közül a Közép-európai Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Tudományegyetem – ebben a sorrendben. A listavezető az Oxfordi Egyetem.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján méri az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. Ez az eredmény tehát egy igen komplex mérőszám, és a pécsi egyetem előrelépésében minden bizonnyal szerepe van a tudományos teljesítmények utóbbi években mutatott erősödésének is. Ráadásul az intézmény egyre népszerűbb a külföldi hallgatók körében, akik száma már megközelíti a háromezret.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora a legfrissebb eredmény alapján hangsúlyozta: „A Modern Városok Program keretében jelentős fejlesztéseket hajtunk végre az előttünk álló években a Pécsi Tudományegyetemen. Ha az elmúlt évek tendenciáját folytatni tudjuk, vagyis egyre előkelőbb helyezést érünk el a nemzetközi rangsorokban, akkor ez a két tényező még vonzóbbá teheti a pécsi egyetemet a fiatalok számára.” – mondta a rektor.